05-28-2023, 01:06 AM
Доброго дня! Хотів би поділитися своїм досвідом та обговорити питання вологозабезпечення наших озимих цього року. Враховуючи нестабільні погодні умови, випадіння опадів у вигляді снігу було нерівномірним, а весняні дощі не надто рясними. Я провів оцінку запасів продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту і отримав показники близько 100-120 мм для південних районів області, що є недостатнім для забезпечення рослин на весь вегетаційний період.
На моїй базі я планую використовувати різні методи, щоб оптимізувати використання вологи. Перш за все, це агротехнічні прийоми – мінімальна обробка ґрунту та мульчування пожнивними рештками, що сприяє зменшенню випаровування вологи з поверхні ґрунту. Також розглядаю можливість проведення крапельного зрошення на окремих ділянках з озимою пшеницею.
Буду радий вашим коментарям та порадам щодо оптимізації вологозабезпечення наших посівів.
На моїй базі я планую використовувати різні методи, щоб оптимізувати використання вологи. Перш за все, це агротехнічні прийоми – мінімальна обробка ґрунту та мульчування пожнивними рештками, що сприяє зменшенню випаровування вологи з поверхні ґрунту. Також розглядаю можливість проведення крапельного зрошення на окремих ділянках з озимою пшеницею.
Буду радий вашим коментарям та порадам щодо оптимізації вологозабезпечення наших посівів.