Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вибір сорту ячменю для південних регіонів України: що нового?
Доброго дня! В цьому році маємо проблеми з посухостійкістю. Підкажіть, хто вже пробував нові сорти ячменю, призначені спеціально для вирощування в умовах спекотних і сухих регіонів? Я особисто розглядаю 'Сейл' та 'Аполло', але хотілося б почути ваші відгуки. Як вони показали себе у минулому сезоні?

Особливо цікавить, чи є різниця в їхній стійкості до хвороб і шкідників порівняно з традиційними сортами. Також важлива врожайність на різних типах ґрунтів — важких глинистих та піщаних.

Які агротехнічні прийоми ви використовували для цих сортів? Чи є якісь особливі вимоги до підживлення або обробки?
Ответить
Вітаю! 'Сейл' висівав минулого року на піщаних супісках. Врожайність була непогана — близько 5 т/га, але він доволі чутливий до посухи у фазі колосіння. Рекомендую вносити більше азоту під час кущіння.

Аполло я пробував на важких глинистих. Він більш стійкий до хвороб, але потребує проріджування сходів.
Ответить
Я висівав 'Скарб' два роки тому. Він добре реагує на вологозарядження і не дуже вимогливий до родючості ґрунту. Але у мене були певні проблеми з осипанням зерна в суху погоду.

Хотілося б почути відгуки тих, хто сіяв його цього року.
Ответить
Доброго дня!

Я вирощувала 'Панда' на своїх землях. Він відрізняється дуже високою врожайністю та хорошим показником якості зерна — його охоче беруть хлібокомбінати.
Але він потребує хорошого захисту від шкідників у фазі виходу в трубку.
Ответить
Хлопці, а хто пробував сорт 'Гермес'? Він новий на ринку. Кажуть, що він має підвищену стійкість до фузаріозу та септоріозу.

Я вже зробив попереднє замовлення. Поділіться досвідом, якщо хтось висівав.
Ответить
Вчора був у сільгоспінституті, мені радили новий сорт 'Херсонський 5'. Він виведений в Херсоні для південних регіонів і має дуже хорошу посухостійкість. Кажуть, що він дає високий урожай навіть на піщаних землях.

Може, хтось пробував?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)