Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Як краще обробляти озимий ріпак в регіоні?
Доброго дня всім! В нашому регіоні останні роки спостерігаються дуже суворі зими з частими перепадами температур. У зв'язку з цим виникає питання, як краще підготувати озимий ріпак до зимівлі? Чи варто вносити додаткові азотні добрива восени, чи це може призвести до пошкодження рослин морозом?

Я чув про використання антистресових препаратів для підвищення стійкості рослин. Хотілося б дізнатися ваші думки з цього приводу та обмінятись досвідом.

Також цікавить, чи має значення сорт ріпаку для його успішної зимівлі в наших умовах? Які сорти ви можете порекомендувати?

Буду вдячний за будь-яку інформацію та поради!
Ответить
Звичайно, азотні добрива краще вносити не пізніше ніж за місяць-півтора до настання морозів. Занадто велика кількість азоту може призвести до витягування рослин і їх пошкодження морозами.

Антистресові препарати, такі як Гумісол або Еколіст, можуть бути корисними для підвищення стійкості ріпаку до стресів. Я використовую Гумісол восени - добре допомагає.
Ответить
Згодні з вашими порадами, колеги. Я також вношу азот під ріпак восени обережно і використовую антистресові препарати. Але ще не забувайте про фосфорні та калійні добрива - вони теж потрібні для зміцнення рослин перед зимою.

А якими гербіцидами ви користуєтесь?
Ответить
Я ще практикував заробку пожнивних решток після попередника. Це добре впливає на структуру ґрунту і забезпечує рослини органічною речовиною.

А з якими проблемами зустрічаєтесь при вирощуванні ріпаку?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)