Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення технологій вирощування соняшнику в умовах Білорусі
Доброго дня всім!

В цьому році я вирішив вперше спробувати вирощувати соняшник на своїй ділянці, але зіткнувся з деякими труднощами. Земля у нас тут досить суха і піщана, а літо дуже спекотне. Тому я цікавлюся досвідом інших фермерів, які мають успіх із вирощуванням соняшнику в таких умовах.

Які сорти ви використовуєте? Яка технологія обробітку грунту була найбільш ефективною для вас? Чи потрібний додатковий полив і якщо так, то як часто?

Дякую за ваші поради!
Ответить
Вітаю! Я теж живу в Білорусі і маю досвід вирощування соняшнику. Найкраще підходять сорти з раннім терміном дозрівання, наприклад, «Апогей» або «Рембо». Ми орали землю восени, а навесні проводили культивацію.

Полив потрібен обов'язково, особливо в суху погоду. Поливаємо приблизно раз в тиждень.
Ответить
Погоджуюсь з FermerPoltava, сорти «Апогей» і «Рембо» дійсно добре зарекомендували себе. Щодо поливу, то варто враховувати тип грунту і кількість опадів.

Я б також радив провести аналіз ґрунту, щоб визначити необхідний рівень добрив.
Ответить
А як щодо гербіцидів? Я чув, що з бур'янами дуже важко боротися на полях соняшнику.

Чи використовуєте ви якісь особливі методи?
Ответить
А які ви використовуєте добрива для соняшнику? Я чула, що вони потребують багато фосфору і калію.

І чи потрібно проводити обробку від хвороб?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)