Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Який оптимальний час для посіву соняшнику в Миколаївській області?
Здрастуйте! Хочу посіяти гібрид соняшника 'Майстер' на своїй ділянці, але не можу визначитися з оптимальним терміном. Враховуючи минулорічну посушливу весну та прогнозований теплий початок квітня, чи варто поспішати? Які строки посадки ви порадите для Миколаївщини?

В цьому році я вирішив розширити площу під соняшником через непогані ціни на ринку. Проте, розумію важливість своєчасного посіву для отримання якісного врожаю. Вже приготував ґрунт і є достатньо посівного матеріалу.

Також хотів би почути ваші думки щодо догляду за рослинами у вегетаційний період, зокрема про методи боротьби зі шкідниками та хворобами.
Ответить
Я б почекав з посівними роботами до другої декади квітня. Згідно довгостроковим прогнозам, у другій половині місяця можливі нічні заморозки. Пошкодження сходів морозом значно знизить врожайність.

Порада: переконайтесь, що ґрунт прогрівся до мінімум +7 градусів на глибині посіву.
Ответить
Не забудьте провести передпосівну обробку насіння фунгіцидом. Це допоможе захистити сходи від хвороб у період вегетації.

Особисто я використовую препарат 'Максим'. Він ефективний проти багатьох збудників грибкових захворювань.
Ответить
Я вже посіяв соняшник, на початку квітня. Навіть трохи раніше ніж зазвичай.

Грунт був досить вологий після сніготанення і я вирішив не ризикувати втратити час. Поки що все добре, сходи дружні.
Ответить
А я завжди сію соняшник з урахуванням фази місяця. За народними прикметами, найкращий час для посіву - зростаючий місяць.

Але це моя особиста думка і чи є в цьому наукове підґрунтя – не знаю.
Ответить
Якщо у вас заплановане внесення гербіцидів, обов'язково використовуйте ті, що призначені саме для соняшнику. Інакше можете втратити половину врожаю від загибелі рослин.

Також рекомендую проконтролювати стан посівів на наявність попелиці і павутинного кліща.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)