Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук ідеальної системи зрошення для кукурудзи
Вітаю всіх! Минулого року зіткнулися з проблемою недостатнього зволоження на наших полях в Херсонській області. Кукурудза страждала від посухи, і врожайність була нижче очікувань.

Я почав вивчати різні системи зрошення - крапельне, дощування та підповерхневе. Кожна має свої переваги та недоліки. Дощування потребує багато води і електроенергії, а також може викликати розвиток хвороб листя через підвищену вологість.

Крапельне зрошення більш економне у використанні води, але вимагає чистої води для запобігання забиванню крапельниць. Підповерхневе зрошення здається перспективним - воно забезпечує рівномірний полив коренів рослин і зменшує втрати на випаровування.

Хотів би почути ваші думки та досвід щодо різних систем зрошення. Які системи використовуєте ви? З якими проблемами зіткнулися, і як їх вирішили?
Які краплинні стрічки чи крапельниці Ви можете порекомендувати для кукурудзи?
Ответить
Привіт! Ми в Полтавській області успішно використовуємо крапельне зрошення на кукурудзі вже кілька років. Головне - правильно підібрати систему і забезпечити постійний моніторинг вологості ґрунту.

Рекомендую звернути увагу на фільтри для води, це допоможе запобігти забиванню крапельниць. А ще обов'язково потрібно враховувати тип ґрунту при виборі тиску в системі.
Ответить
Я працюю на великому підприємстві в Дніпропетровській області, використовуємо тільки дощування.

Проблеми є, звичайно. Залежність від електроенергії і води - головні. Але ми ставимо дизель-генератори для резерву, а також будуємо власні свердловини.
Ответить
А у мене в Запорізькій області все просто - маю невелике поле і користуюсь крапельним поливом.

Спочатку було важко налаштувати, але потім все вийшло. Головне - правильно встановити тиск води.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)