Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Добрый день, уважаемые коллеги! Не могли бы вы поделиться своим опытом внесения удобрений на полях с кукурузой в нашем регионе? Я слышал разные мнения: кто-то говорит об использовании комплексных минеральных удобрений, а кто-то предпочитает органику. У нас почва песчаная и слабоплодородная, поэтому хотелось бы узнать оптимальные варианты для достижения хорошего урожая. Хотелось бы услышать советы от практиков, которые имеют опыт работы в Запорожской области.
Кроме того, интересуюсь, как вы готовите семена к посадке? Протравливаете ли их и чем именно? У меня есть сомнения по поводу эффективности некоторых отечественных протравителей. Готов услышать ваши рекомендации.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Звичайно допоможемо! У Полтавській області ми використовуємо комплексні мінеральні добрива для підживлення кукурудзи. Найкраще вносити їх по листку, особливо перед викиданням волоті. Органіка теж корисна, але вона повільно діє і не дає швидкого ефекту. Порада - аналіз ґрунту обов'язковий!
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Я працюю агрономом в Запорізькій області і можу підтвердити, що аналіз ґрунту необхідний для визначення потреби кукурудзи у поживних речовинах. Враховуйте тип вашого ґрунту (песчаний) при виборі добрив. Можливо варто зупинитися на мікроелементних добривах - сірці, бору та цинку.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Щодо протравлювання насіння - я використовую європейські препарати. Наші часто не відповідають якості і можуть викликати розвиток хвороб.
А ще, підкажіть: чи обробляєте ви посіви гербіцидами? Які використовуєте?
Темы: 89
Я намагаюся використовувати органічні добрива, де це можливо. В цьому році планую внести гній під озиму пшеницю, щоб покращити структуру ґрунту і забезпечити кукурудзу поживними речовинами в наступному сезоні. А як щодо ваших сівозмін?
Темы: 88
Я протравлюю насіння сумішшю фунгіциду та інсектициду. Це допомагає захистити посіви від хвороб і шкідників у ранній стадії розвитку.
А як ви боретесь з падалицею сої після кукурудзи? Я пробував різні гербіциди, але не завжди вдається її повністю знищити.