Темы: 204
Присоединился: May 2014
Здрастуйте всім! Нещодавно придбав нову партію насіння соняшника гібриду НК Нео, і вирішив порадитись з досвідченими фермерами. Які способи підготовки ви використовуєте? Чи варто протруювати та обробляти мікроелементами? На скільки часу збільшується схожість після такої обробки?
Особливо цікавить, чи є сенс у інкрустації насінин спеціальними речовинами для покращення росту кореневої системи. Чи не буде це шкідливим впливом на молоді рослини? Хотілося б почути ваші думки та практичні поради.
Також, хотілось би дізнатись, як ви оцінюєте стан посівного матеріалу перед протруєнням. Які показники якості для вас найважливіші?
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Здрастуйте! Підготовку насіння соняшника я вважаю одним із ключових моментів у отриманні хорошого врожаю. Я завжди протруює насіння перед посівом, використовуючи Вітавакс 200 ФФ - це досить ефективний фунгіцид. А ось з інкрустацією я експериментую нечасто, оскільки її дія досить швидко закінчується.
Темы: 88
ФермерСумщина, я завжди обробляю насіння соняшника перед посівом стимулятором росту. Використовую Емістим-C – це дає непоганий ефект.
Щодо протруйників, то в минулому році пробував Максим XL та був дуже задоволений результатом: схожість була на високому рівні.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Раджу звернути увагу на якість посівного матеріалу – це дуже важливо! Схожість повинна бути не менше 95%. В мене завжди є сумніви щодо сортів, придбаних через інтернет. По можливості, купую тільки у перевірених постачальників.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Щодо інкрустації – я пробував, але особливого ефекту не помітив. Зате протруйник Синексіл дає непоганий результат. Варто також враховувати погодні умови: якщо весна затяжна та холодна, то краще використовувати протруювач з інсектицидним компонентом.
Темы: 89
Я завжди обробляю насіння мікродобривами з вмістом гумінових кислот, це значно підвищує енергію проростання та схожість. Особисто використовую Гумісол.
І ще одна порада: перед посівом зверніть увагу на вологість ґрунту – інакше насіння може довго проростати.