Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посадка і догляд за смородиною в степовій зоні
Вітаю всіх шанувальників ягідних культур! Цікавить ваш досвід посадки та вирощування чорної смородини у відкритому ґрунті в умовах сухого півдня. Я планую закласти декілька грядок цього року, але боюся, що невеликий шар родючого ґрунту та недостатня кількість опадів можуть стати серйозною проблемою.

Яку агротехніку ви рекомендуєте для смородини в таких умовах? Чи варто застосовувати крапельне зрошення і як часто його потрібно проводити, щоб забезпечити кущам необхідну вологу?

Також буду радий почути про ваші секрети формування крони та підживлення. Які добрива ви використовуєте для смородини? Чи є якісь особливості у захисті від хвороб і шкідників в степовій зоні?
Ответить
Привіт! В мене є певний досвід вирощування смородини в Херсонській області. Перш за все, мушу сказати, що крапельне зрошення - просто необхідність. Без нього шанси на хороший урожай дуже малі. Я поливаю приблизно раз на тиждень у суху погоду.

Щодо формування крони, я обрізаю гілки на висоті близько 1 метра від землі і регулярно видаляю старі та слабкі пагони.
Ответить
Я використовую мінеральні добрива навесні і влітку - аміачну селітру та нітрофоску. Восени вношу органіку, наприклад, перепрілий гній.

Щодо хвороб і шкідників, то найбільша проблема - це почорніння стебел та смородина попелиця. Обробляю спеціальними препаратами, але стараюся використовувати біологічні засоби захисту.
Ответить
У мене смородина росте в Донецькій області. Висаджую саджанці восени, щоб вони встигли адаптуватися до місцевих умов.

Я завжди додаю торф в ями при посадці - це допомагає ґрунту краще утримувати вологу. Також накриваю кущі агроволокном від літньої спеки і сильних вітрів.
Ответить
Зрошення - це основа. Але також важливо звернути увагу на склад води, якою ви поливаєте смородину. Занадто високий вміст солей може призвести до засолення ґрунту.

Я рекомендую провести аналіз води і внести відповідні корективи в систему удобрення.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)