Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оптимальная густота посева подсолнечника для центральных областей Украины
Добрый день всем!

Я хотел бы обсудить оптимальную густоту посева подсолнечника в центральных областях Украины. В этом году мы получили очень влажную весну, и я думаю, что это может повлиять на наши нормы высева.

Судя по прогнозу погоды, ближайшие недели будут жаркими и сухими, поэтому нам нужно найти баланс между тем, чтобы обеспечить растения достаточным количеством воды и не загущать посевы настолько, чтобы они конкурировали за свет и питательные вещества. Какие у кого были положительные и отрицательные опыты с разными нормами высева в этом сезоне? Я сам склоняюсь к снижению на 5-7% от прошлогоднего значения.

Буду рад услышать мнения других аграриев!
Ответить
Доброго дня! Я згоден, що у нас цього року дуже волога весна. Ми зазвичай висіваємо 65 тисяч рослин на гектар, але в цьому році я думаю про зменшення до 60-62 тисяч. Особливо якщо врахувати, що сходи пішли дуже швидко і рівномірно.
Ответить
Я експериментував з різними нормами висіву. Зменшення на 10% не вплинуло на врожайність, а ось збільшення призводило до погіршення якості зерна і підвищеної схильності до хвороб.

Так що я б радив бути обережним зі збільшенням.
Ответить
Вважаю, що для центральних областей норма в межах 55-60 тисяч рослин на гектар є найбільш оптимальною. Враховуйте і родючисть вашого поля.

Здорові врожаї!
Ответить
Я висіваю 58 тисяч рослин на гектар і завжди задоволений результатом. Головне - правильно підібрати гібрид, який найкраще адаптований до ваших кліматичних умов.

А ще дуже важливий правильний захист від хвороб та шкідників.
Ответить
Вже давно висіваю з розрахунку на отримання 50-52 тисячі рослин, особливо якщо є ймовірність пізніх заморозків. Не варто ризикувати.

Але при цьому обов'язково контролюю вологість грунту і проводжу підживлення.
Ответить
Я завжди коригую норму висіву, враховуючи попередника і структуру ґрунту. Наприклад, після кукурудзи зменшую на 5%.

Також важливо проводити гербіцидну обробку для контролю бур'янів.
Ответить
Вважаю, що потрібно враховувати і сортову особливість. Деякі сорти можуть дати більше біомаси на одну рослину.

Рекомендую робити попередній тест з різними нормами висіву на окремій ділянці.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)