Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Доброго дня всім! Хотів би обговорити з вами використання дискових борін для передпосівної підготовки ґрунту. Чи є вони кращими за традиційні плуги? Які марки і моделі дискових борін ви можете порекомендувати для роботи на середніх та великих площах? Мене цікавить не тільки ціна, але й якість зборки, простота обслуговування та можливість регулювання глибини обробітку.
Я останнім часом дивлюся в бік борін від John Deere або Lemken, оскільки вони вважаються одними з лідерів у цій галузі. Але хотілося б почути вашу думку та досвід використання інших моделей і марок, можливо тих, що менш відомі але мають хороше співвідношення ціна/якість.
З нетерпінням чекаю ваших коментарів!
Темы: 60
Присоединился: Jul 2019
Доброго дня! Я використовую дискову борону Horsch Joker вже третій рік. Вона чудово підходить для нашого ґрунту (середньосуглинок). Глибина обробітку регулюється легко, і вона справляється з пожнивними рештками досить добре.
Вартість у неї немаленька, але як кажуть - скупий платить двічі. Можу порадити.
Темы: 88
Я б порекомендував дискову борону KUHN Excelerator, яка має досить непогані характеристики і хорошу ціну. Також зверніть увагу на глибину обробітку та ширину захвату.
У будь-якому випадку, перед покупкою обов'язково проконсультуйтеся з фахівцями в вашому регіоні.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
А я вже три роки працюю на дисковій бороні Great Plains. Я задоволений, вона добре подрібнює пожнивні рештки та швидко готує ґрунт до посіву. Єдине - потрібно приділяти увагу регулюванню тиску дисків для оптимального обробітку.
У нас дискові борони Challenger вже давно використовуються. Вони добре підходять для роботи на великих площах, але є деякі проблеми з запчастинами.
Але в цілому - непоганий варіант.
Темы: 88
Я працюю на тракторі МТЗ, тому дискова борона повинна бути досить легкою. Чи є якісь легкі моделі з хорошою продуктивністю?
І ще - яка глибина обробітку вважається оптимальною для озимої пшениці?
Марія, глибину зазвичай вибирають в залежності від типу ґрунту та попередника. Загалом для озимої пшениці достатньо 14-16 см.
Щодо легких моделей - подивіться дискові борони німецького виробництва, вони як правило добре збалансовані.