Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Рекомендации по выращиванию подсолнечника в условиях Молдовы
Доброго дня всем! В этом году решил всерьез заняться подсолнечником. У нас в Молдове, конечно, климат своеобразный – лето жаркое и сухое, весна переменчива.

Хочу спросить у опытных коллег: какие сорта лучше всего зарекомендовали себя для наших условий? Как правильно подготовить почву?
Нужно ли использовать гербициды и от каких сорняков стоит остерегаться в первую очередь? Буду рад любым советам!

Надеюсь на ваш опыт, так как это мой первый год с подсолнечником. Заранее благодарен за помощь!
Ответить
Здоровенькі були! В Молдові підійдуть гібриди якраз посухостійкі. Рекомендую звернути увагу на сорт «Маяк», він добре адаптований до вашого регіону.

Щодо гербіцидів – це залежить від типу ґрунту та попередника. Уважно читайте інструкції і не перевищуйте норми!
Ответить
Привіт! Підготовка ґрунту – важливий етап. Обов’язково внесіть фосфорні та калійні добрива восени, а навесні зробіть вапнування за потреби.

Гербициди краще використовувати селективні препарати проти злакових і дводольних бур’янів. На початку вегетації застосовуйте післясходові гербіциди.
Ответить
Я б порекомендував гібрид «Амур», він стійкий до основних хвороб і має непогану врожайність.

Не забудьте про боротьбу зі шкідниками, особливо з соняшниковою огнівка! Регулярно оглядайте посіви.
Ответить
І я хотів підтвердити щодо сорту «Маяк». Він добре показує себе, якщо вчасно не буде посухи.

За гербицидами звертайтеся до спеціалізованих магазинів і консультантів.
Ответить
Доброго дня! Моя сім'я вирощує соняшники вже багато років. Сорт «Амур» дуже гарний, але важливо дотримуватися термінів посіву.

Не забудьте про якісні насіння та правильну густоту посіву.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)