Темы: 204
Присоединился: May 2014
Доброго дня всем! В этом году решил всерьез заняться подсолнечником. У нас в Молдове, конечно, климат своеобразный – лето жаркое и сухое, весна переменчива.
Хочу спросить у опытных коллег: какие сорта лучше всего зарекомендовали себя для наших условий? Как правильно подготовить почву?
Нужно ли использовать гербициды и от каких сорняков стоит остерегаться в первую очередь? Буду рад любым советам!
Надеюсь на ваш опыт, так как это мой первый год с подсолнечником. Заранее благодарен за помощь!
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Здоровенькі були! В Молдові підійдуть гібриди якраз посухостійкі. Рекомендую звернути увагу на сорт «Маяк», він добре адаптований до вашого регіону.
Щодо гербіцидів – це залежить від типу ґрунту та попередника. Уважно читайте інструкції і не перевищуйте норми!
Темы: 88
Привіт! Підготовка ґрунту – важливий етап. Обов’язково внесіть фосфорні та калійні добрива восени, а навесні зробіть вапнування за потреби.
Гербициди краще використовувати селективні препарати проти злакових і дводольних бур’янів. На початку вегетації застосовуйте післясходові гербіциди.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я б порекомендував гібрид «Амур», він стійкий до основних хвороб і має непогану врожайність.
Не забудьте про боротьбу зі шкідниками, особливо з соняшниковою огнівка! Регулярно оглядайте посіви.
Темы: 89
І я хотів підтвердити щодо сорту «Маяк». Він добре показує себе, якщо вчасно не буде посухи.
За гербицидами звертайтеся до спеціалізованих магазинів і консультантів.
Темы: 88
Доброго дня! Моя сім'я вирощує соняшники вже багато років. Сорт «Амур» дуже гарний, але важливо дотримуватися термінів посіву.
Не забудьте про якісні насіння та правильну густоту посіву.