Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Органічні добрива для підвищення родючості чорнозему
Вітаю всіх учасників форуму! Хотів би почути ваші думки та досвід щодо використання органічних добрив на наших українських чорноземах. Я останнім часом все більше схиляюся до екологічного землеробства і цікавлюсь, які органічні добрива є найбільш ефективними для відновлення родючості ґрунту після вирощування зернових та олійних культур.

Зараз розглядаю варіанти використання перегною, сидератів та біогумусу. Чи хтось з вас має досвід їх застосування? Які дозування використовуєте і який ефект спостерігали у вигляді збільшення врожайності та поліпшення якості продукції?

Особливо цікавить співпраця з місцевими фермерами, які займаються виробництвом органічних добрив на основі курячого посліду або гною ВРХ. Можливо, хтось може порадити перевірених постачальників та поділитися досвідом укладення договорів.
Ответить
Привіт, AgroPivden! Я також цікавлюся органічним землеробством і маю певний досвід. Рекомендую використовувати сидерати, особливо гірчицю та овес у суміші – вони добре борються з бур'янами і покращують структуру ґрунту. А ще, зверни увагу на компост на основі опалого листя та рослинних решток.
Ответить
Вітаю! Я спеціалізуюся на аналізі ґрунтів і можу допомогти вам визначити оптимальні дози органічних добрив для ваших чорноземів. Не варто захоплюватися перегноєм, адже його надлишок може призвести до забруднення ґрунтових вод. Рекомендую спочатку зробити аналіз вашого ґрунту і відповідно коригувати застосування органіки.
Ответить
Я вже кілька років використовую біогумус для підживлення кукурудзи та соняшнику. Результати мене дуже задовольняють – збільшення врожайності на 10-20% і помітне поліпшення якості зерна. Головне, щоб біогумус був якісний, а не якийсь там «відросток».

Щодо постачальників курячого посліду або гною ВРХ, можу порадити фірму «Агроресурси» – працюють на ринку вже більше 10 років і пропонують якісну продукцію за помірними цінами.
Ответить
А я роблю компост у великих купах, використовуючи солому та інші органічні рештки. Це дуже економний спосіб покращення ґрунту.

Органічні добрива – це добре, але не варто забувати про мінеральні. Особливо необхідний бор для розвитку коренів і підвищення врожайності.
Ответить
AgroPivden, ви не помилилися у своєму прагненні до органічного землеробства. З досвіду можу сказати, що сидерати – це найкращий спосіб підтримати родючість ґрунту. Вони насичують його азотом і розпушують структуру.

Ось декілька порад:
1) Сійте суміш з різноманітних видів сидератів, щоб отримати максимальний ефект;
2) Не забувайте про обробку ґрунту після скошування сидератів – це дозволить їм швидше розкластися і звільнити поживні речовини.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)