Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Початок сезону посіву сої в Дніпропетровській області – питання та поради.
Хотілося б почути думки досвідчених аграріїв щодо термінів початку посівної кампанії сої у нашому регіоні цього року. З огляду на коливання температури і достатню кількість вологи в ґрунті, яка оптимальна дата для висіву? Які сорти ви рекомендуєте використовувати в умовах Дніпропетровщини та чи є якісь особливості їх підготовки до посіву?

Також цікавить думка щодо технології обробки насіння – яким методом захищати від хвороб і шкідників, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу. Які пестициди використовувати? Чи є якісь органічні альтернативи?

Нарешті, хочу поділитися своїм досвідом – торік висівав сою трохи запізно через погодні умови і зіткнувся з проблемою пізнього цвітіння. Як цього уникнути в майбутньому та на що слід звертати увагу під час догляду за культурами?
Ответить
Здоровенькі були! Враховуючи поточну ситуацію з погодою в Дніпропетровській області, я б рекомендував почати посів приблизно через тиждень-два. Важливо орієнтуватися на стан ґрунту – він має достатньо прогрітися.

Щодо сортів, то для нашого регіону добре зарекомендували себе сорти Агросоя 607 і Єлизавета. Вони відносно стійкі до хвороб і дають гарний врожай.
Ответить
Я б порекомендував використовувати біологічні препарати для обробки насіння, такі як «Байкал ЕМ-1» або «Фітоспорин». Вони підвищують імунітет рослин і захищають їх від хвороб без шкоди для екології. Також не варто забувати про сівозміну – це важливий елемент здорового землеробства.
Ответить
Згоден з SoilDoctor щодо біологічних препаратів. Особисто я використовую «Гумісол» для обробки насіння – він добре стимулює ріст і розвиток рослин, а також підвищує їх стійкість до стресових факторів.

Щодо пізнього цвітіння сої, то це може бути пов’язано з надмірною вологістю ґрунту на початку вегетації. Спробуйте внести трохи калію для стимуляції цвітіння.
Ответить
Ще один важливий аспект – правильний вибір густоти посіву. Занадто щільні посіви можуть призвести до зниження врожайності та збільшення ризику хвороб. Оптимальна густота для сої зазвичай становить 60-80 тис. рослин на гектар, але це може змінюватися в залежності від сорту і типу ґрунту.
Ответить
Я використовую гліфосат перед посівом для знищення бур’янів. Для післясходової обробки застосовую гербіциди з групи імідазолінонів – вони добре борються з однорічними та багаторічними бур’янами.

На ринку зараз є досить перспективні препарати на основі арипітраксона, але їх вартість поки що досить висока.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)