Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення осіннього посіву озимого ріпаку
Хотів би почути думки досвідчених фермерів щодо оптимальних термінів та технологій посіву озимого ріпаку в нашому регіоні. Який попередник ви вважаєте найкращим для ріпаку? Чи є якісь особливості підготовки ґрунту, враховуючи погодні умови цього року?

Я планую сіяти сорт Амаретті. Він добре себе зарекомендував у минулому сезоні на наших землях, але я все ж сумніваюся щодо його стійкості до хвороб та шкідників цієї осені.

Підкажіть, чи варто обробляти посів після появи сходів? Якими гербіцидами користуєтесь ви?

Заздалегідь вдячний за будь-які поради!
Ответить
Враховуючи дощове літо та вологу осінь, я б радив посіяти ріпак трохи пізніше звичайного. Оптимальні терміни у вашому регіоні - початок-середина вересня.

Кращим попередником вважаю соняшник або кукурудзу на силос, оскільки вони добре очищають поле від бур'янів та залишають достатньо поживних речовин.
Ответить
Амаретті - хороший вибір, але слід пам'ятати про його схильність до фузаріозу. Я рекомендую провести обробку насіння спеціальним фунгіцидом перед посівом.

Після появи сходів обов'язково обробіть гербіцидом на основі імазетапіру для контролю широколистяних бур'янів.
Ответить
Я сію ріпак після пшениці. Підживлення азотними добривами - обов'язкова умова для отримання гарного врожаю, особливо у вологі роки.

Для обробки сходів я використовую гербіцид на основі кломазону. Він ефективний проти багатьох видів бур'янів та має тривалу дію.
Ответить
Погоджуюсь, що важливо враховувати вологість ґрунту при визначенні термінів посіву. Також хотіла б дізнатися про вашу практику щодо внесення мікроелементів під ріпак. Чи проводите ви передпосівну обробку насіння молібденом?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)