Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обмін досвідом вирощування соняшника в Запорізькій області
Шановні колеги-аграрії! Хочу поділитися своїм досвідом у вирощуванні соняшнику на полях Запорізької області. Минулого року зіткнулися з проблемою ранніх заморозків, які призвели до втрати частини врожаю.

Працюємо переважно з гібридами від Syngenta та Pioneer. Вносили гербіциди суцільної дії для знищення бур'янів у передпосівний період та селективні після появи сходів. Також використовували мікродобрива на основі цинку та бору, щоб покращити розвиток кореневої системи.

Цього року плануємо використовувати покривну культуру для зменшення вологості ґрунту та боротьби з бур'янами. Які у вас є рекомендації щодо вибору покривної культури та технології її застосування в наших умовах?
Ответить
АгроПівдень, добрий день! Я вирощую соняшник на полях Полтавщини вже кілька років. Щодо покривної культури, раджу спробувати гірчицю білу або овес. Вони добре пригнічують бур'яни та покращують структуру ґрунту.

Нам допомагає застосування регуляторів росту в період формування кошиків - це збільшує врожайність на 5-10%. Також важливо слідкувати за посівами заради шкідників, особливо соняшникової листовійки.
Ответить
Минулого року також пробували покривну культуру - овес. Він непогано пригнітив бур'яни, але не завжди легко обробляється під посів соняшнику.

SoilDoctor, ми використовуємо регулятор росту Емістим-С. Дозу визначаємо залежно від фази розвитку рослин та погодних умов. Зазвичай розпилюємо 10 мл на гектар.
Ответить
Я теж вирощую соняшник в Запорізькій області. Погоджуюся з АгроПівднем, ранні заморозки - велика проблема.

Минулого року добре себе зарекомендував гібрид НС Каліпсо від Nuseed. Він досить стійкий до посухи і має високу врожайність.
Ответить
Олег_Іванович, дякую за питання. Сіємо соняшник після пшениці вже кілька років - врожайність дійсно покращується. Щодо біопрепаратів, пробували використовувати Фітоспорин-М для профілактики хвороб, але результати були неоднозначні. Можливо, потрібно підбирати інший препарат.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)