Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обмін досвідом вирощування озимої пшениці в Запорізькій області
Привіт всім! Хотів би поділитися своїм досвідом з вирощування озимої пшениці у нашому регіоні. Минулого року мали дуже гарний урожай, близько 70 ц/га. Головним секретом вважаю правильний підбір сорту та оптимальні терміни посіву. Посадили в середині вересня і доглядали за полем протягом всієї весни.

Навесні найбільші проблеми виникли через нестачу вологи. Довелося поливати поле додатково, але це не дуже вплинуло на кінцевий результат. В цілому, вважаю, що врожайність можна було б підвищити при більш сприятливих погодних умовах та внесенні мінеральних добрив.

Буду радий дізнатися ваш досвід з цієї теми і обмінятися порадами! Можливо хтось знає якісь нові технології, що допоможуть збільшити урожайність?
Ответить
Привіт! У Полтавській області ми вже давно вирощуємо озиму пшеницю. З вашою проблемою нестачі вологи я добре знайомий, доводилося поливати частіше через посушливу весну.

Раджу вам звернути увагу на сорт "Случчанка", він чудово адаптований під наші умови і дає гарні врожаї. Також рекомендую застосовувати позакореневі підживлення мікроелементами – це допоможе рослинам пережити період нестачі вологи.
Ответить
Озима пшениця у Запоріжжі має свої особливості. Дуже важливим є стан грунту на час посіву, тому варто провести аналіз і внести необхідні добрива.

Ще один момент – це захист від хвороб та шкідників. Звертайте увагу на профілактичні обробки фунгіцидами та інсектицидами. Це дозволить зберегти ваш урожай.
Ответить
Я також вирощую озиму пшеницю, але в Херсонській області. У нас тут дуже спекотно і мало вологи.

В минулому році спробував нову технологію – мульчування полів соломою. Це допомогло утримувати вологу в грунті та захистити рослини від перегріву на сонці.
Ответить
Ще один важливий момент – це боротьба з бур’янами. Вони забирають у пшениці багато вологи та поживних речовин, тому необхідно проводити гербіцидні обробки вчасно.

А ще я помітив, що при підгортанні паростків отримуєш більшу кількість міцної і здорової рослинності.
Ответить
Мульчування соломою – хороша ідея, я сам нею користуюся. Але тут потрібно бути обережним: в мульчі можуть завестися гризуни та хвороби.

Я рекомендую використовувати сівозміну. Це допомагає зберегти родючість грунту та запобігає поширенню хвороб і шкідників.
Ответить
Ось що я хотіла спитати: чи використовуєте ви безпілотні технології для обробки полів?

Здається, це дуже перспективно у наш час. Особливо для поливу та внесення добрив.
А ще можу поділитися порадами з приготування органічних добрив вдома.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)