Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Нестабільність цін на соняшник: як реагувати?
Доброго дня всім!

Минулого року ми зібрали чудовий урожай соняшника, але ціни зараз зовсім не радують. Спостерігається постійна нестабільність – то піднімаються вгору на 50 гривень за тонну, то падають назад. Особливо непокоїть те, що прогнозів щодо подальшого розвитку ситуації майже немає.

На мою думку, варто спробувати продати частину зерна зараз по поточним цінам і дочекатися більш сприятливого моменту для решти врожаю. Але як оцінити правильний час? Можливо у когось є свіжа інформація з ринку або корисні поради?

Правда, що Китай зменшив імпорт соняшнику, і це вплинуло на ціни? Чи варто розглядати інші експортні ринки?

Зараз потрібно обережно планувати наступний сезон. Можливо, переглянути посіви інших культур?
Ответить
Так, Китай дійсно зменшив імпорт соняшника. Ми у Херсонській області зіткнулися з цим минулого року. Варто пошукати нові ринки в Європі чи Азії, але там і конкуренція вища.

Я думаю, що краще не поспішати із продажем – ціни можуть трохи підрости ближче до осені.
Ответить
Погоджуюсь з ФермерОдесою, краще продавати частинами. Я вже заклав угоду на жовтень по ціні 18200 грн/т. Думаю, що до цього часу буде якась стабілізація.

А щодо інших культур – можливо варто подумати про сою або ріпак? Ціни там виглядають трохи краще.
Ответить
Я також планую почекати. Минулого року поспішив продати і трохи пошкодував.

А ви пробували укладати форвардні контракти? Можливо, це допоможе отримати гарантію ціни.
Ответить
Згоден з усіма.

Крім того, зверніть увагу на якість соняшнику. Якщо будете продавати сирець – ціна буде нижчою.

Можливо, варто інвестувати в олійню? Але це вже серйозний крок.
Ответить
Я думаю, що варто звернути увагу на органічне виробництво соняшника. Попит на нього зростає і ціни вищі.

Але це потребує серйозних змін у технології обробітку.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)