Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вибір гібриду соняшника для посушливих регіонів України
Доброго дня всім!

Оскільки в нашому регіоні останні роки спостерігається все більш виражена посуха, ми зіткнулися з проблемою вибору стійкого до засухи гібриду соняшника. Вже перепробували декілька варіантів, але результати не завжди радують. Чи є у вас якісь поради або рекомендації щодо конкретних гібридів, які добре зарекомендували себе в таких умовах? Який досвід ви маєте з гібридами компаній Syngenta, Limagrain або Monsanto?

Нам потрібні такі характеристики як висока посухостійкість, стабільний урожай та стійкість до основних хвороб. Враховуйте також те, що в нашому регіоні переважають чорноземи з низьким вмістом гумусу.
Буду дуже вдячний за будь-яку інформацію!
Ответить
Здоровенькі були! У нас в Полтавській області теж останнім часом посуха неабияк дається взнаки. Ми пробували гібрид «Майстер» від Syngenta. Він непогано переніс минулорічну засуху і дав досить пристойний урожай, хоча й нижчий ніж у більш вологі роки.
Ответить
Привіт! Спробуйте гібриди серії «Сумо» від Limagrain, вони спеціально розроблені для вирощування в умовах дефіциту вологи. У мене на Сумщині дуже добре себе зарекомендував Sumokrom – урожай був стабільним навіть у рік з мінімальною кількістю опадів.
Ответить
З приводу цін - завжди можна пошукати акції та знижки. А от щодо гібридів, то я б звернув увагу на «Магістрал» від Євраліс Семенс. Він має потужну кореневу систему і добре розвивається навіть за недостатнього зволоження.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)