Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення нових сортів кукурудзи для Полтавщини
Доброго дня всім! Цікавить думка досвідчених фермерів щодо вирощування гібридів кукурудзи в нашому регіоні. Які сорти показали себе найкраще за останні роки? Буду вдячний за відгуки про їх врожайність, стійкість до хвороб та посухи. Можливо хтось вже пробував нові розробки і готовий поділитися досвідом?

Цього року плануємо сіяти кукурудзу на площі 20 гектарів, тому хочемо зробити правильний вибір сорту. Важлива також стійкість до шкідників, зокрема до стеблового метелика. Чи є якісь дієві агротехнічні заходи для боротьби з ним?

Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації!
Ответить
Добрий день! На Полтавщині добре зарекомендували себе гібриди Syngenta та Limagrain. Особливо подобається ДКС 4786 - врожайний, стійкий до посухи і вилягання. Також зверніть увагу на Піонер P9580 - гарна пластичність і потенціал врожайності. Щодо стеблового метелика – обробки інсектицидами обов'язкові, краще проводити профілактично.
Ответить
Згідний з FermerPoltava щодо ДКС 4786, але в минулому році мав проблеми зі склеротинією. Можливо пощастило з погодою.

Я б ще додав до списку гібрид Євраліс ЕС Монарх - витримує пізні терміни посіву і не втрачає врожайність, якщо трохи запізнитися зі збиранням. На рахунок інсектицидів – використовуйте системні препарати для кращого захисту.
Ответить
Доброго дня, шановні колеги! Я вирощую кукурудзу в Нехворощі вже понад десять років. Найкраще показали себе гібриди від Маїс – особливо МС Піонер 305 і МС Бонанза. Стійкість до хвороб на високому рівні, а урожайність задовільна.

Також раджу використовувати якісні гербіциди для захисту посівів від бур'янів, особливо навесні.
Ответить
Щодо вибору гібрида, варто враховувати терміни дозрівання і попередника. Наприклад, якщо перед кукурудзою була соя, то краще вибрати пізньостиглий гібрид, щоб мати достатньо часу для його розвитку.

Також не забувайте про мінеральні добрива – підживлення по листку допоможе збільшити врожайність.
Ответить
Я теж радив би ДКС 4786, але при умові правильного захисту від хвороб. Я в минулому році використовував фунгіцид Стробі для профілактики склеротинії і був задоволений результатом.

Ще важлива якість посівного матеріалу – купуйте тільки сертифіковане насіння у перевірених постачальників. Тоді матимете гарантію схожості та врожайності.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)