Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення вибору гібридів кукурудзи для Полтавщини на 2025 рік
Всім привіт! Зараз активно розглядаю варіанти з гібридами кукурудзи на наступний сезон. Наш регіон має свої особливості: волога весна, жарке літо і часті пізні дощі. Враховуючи це, цікавить ваш досвід - які гібриди показали себе найкраще? Які стійкості проти хвороб є пріоритетними для нашого регіону?

Особисто я схиляюся до ранньостиглих гібридів з хорошою посухостійкістю, але й врожайність не повинна страждати. Також важливий фактор - адаптивність рослин до мінливих погодних умов. Хтось може поділитися відгуками про нові розробки чи гібриди з підвищеним вмістом олії?

Буду вдячний за будь-яку інформацію та поради! Можливо, хтось має досвід співпраці зі спеціалістами по кукурудзі або використовує певні технології вирощування. Давайте обмінюватися досвідом і разом підготуємося до успішного сезону.
Ответить
Вітаю! У нас у Харківській області минулого року добре показали себе гібриди від Маїс та Сингенти. Особливо сподобався ДКС 3041 - рано визріває і має непогану посухостійкість, але врожайність трохи нижча ніж по обіцянкам.

Також радив би звернути увагу на гібриди селекції КВС - там є кілька цікавих варіантів зі стійкістю до фузаріозу.
Ответить
Полтавщина має досить специфічні умови для вирощування. Обов'язково враховуйте рівень кислотності вашого ґрунту. На кислих ґрунтах краще працюють гібриди з підвищеною толерантністю до алюмінію.

На рахунок нових розробок, останнім часом досить популярні гібриди з технологією Clearfield - вони стійкі до імідазолінонів та дозволяють ефективніше боротися із бур'янами.
Ответить
Я минулого року вирощував гібрид від Лімагрейн - П9878. Посухостійкість хороша, врожайність була на рівні 120 центнерів з гектара.

Але хочу зауважити, що при високих дозах азоту цей гібрид може давати значний похил стебла. Тому потрібно бути уважними з підживленням.
Ответить
А я минулого року експериментувала зі смуговим висівом кукурудзи, в рядках з соєю. Це дозволило заощадити на гербіцидах та покращило структуру ґрунту.

З гібридів, радила б спробувати Піонер - там є хороші варіанти для змішаних посівів.
Ответить
Якщо ви плануєте продавати зерно на експорт, то зверніть увагу на гібриди з високим вмістом амілозу. Вони користуються попитом у Європі та Китаї.

Особисто я цього року планую засіяти 10 гектарів новим гібридом від Монсанто - це їхня остання розробка.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)