Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Прогнози на врожай соняшника в Миколаївській області - 2024 рік.
Привіт усім! Сьогодні хотів би поділитися своїми спостереженнями щодо стану посівів соняшника в нашій області. Погода цього року досить нестабільна, і це викликає певні занепокоєння.

Минулої весни були рясні опади, що сприяло швидкій схожості насіння та активному росту рослин на початкових етапах розвитку. Проте, влітку спостерігалася тривала посуха, яка негативно вплинула на розвиток соняшника. Зараз, на початку вересня, ситуація покращилася завдяки ряду дощів, але чи буде достатньо вологи для формування якісного врожаю?

Згідно з попередніми оцінками агрономічних служб, очікуваний врожай соняшника може бути на 10-15% нижчим за середній показник за останні п'ять років. Враховуючи світові тенденції цін на цю культуру, це досить тривожний сигнал.

Я хотів би почути думки інших агрономів та фермерів з Миколаївщини щодо цієї ситуації. Чи поділяєте ви мої прогнози? Які заходи вживаєте для мінімізації можливих втрат?

Також цікавить, які гібриди соняшника показали найкращі результати цього року?
Ответить
Згоден з тобою щодо нестабільної погоди. У Полтавській області ситуація дещо краща, ніж у Миколаївщині, але й ми маємо певні проблеми через посуху влітку.

Я вирощую гібрид соняшника Syngenta Clearfield під назвою «Гранстар», і він показав досить хороші результати. Отримуємо близько 38 центнерів з гектара.

Щодо цін на ринку, то вони зараз не дуже втішні. Сподіваюся, що ситуація покращиться до моменту жнив.
Ответить
В Миколаївській області соняшник в цьому році страждає від нестачі вологи. Нещодавні дощі дещо покращили ситуацію, але не вирішили проблеми повністю.

Порада: обробіть поля стимуляторами росту для кореневої системи та позакоренево підживіть мікроелементами - це допоможе рослинам адаптуватися до стресу. Рекомендую використовувати препарати на основі гумінових кислот.
Ответить
Привіт! Ми з Фермером Полтава в одному човні, гібрид «Гранстар» також добре показує себе в нашому господарстві. Але цього року довелося боротися ще й зі шкідниками - соняшникова попелиця завдала чимало клопоту.

Що стосується цін, то я вважаю, що вони будуть триматися невисокими через великий врожай сої та ріпаку цього року. Потрібно бути готовими до низьких закупівельних цін.
Ответить
У мене в Херсонській області соняшник теж постраждав від посухи, особливо на полях, які знаходяться далеко від зрошувальних систем. Врожайність нижча ніж очікували.

Цікаво, чи будуть переробники пропонувати премії за якість цього року? Бо збираємося дещо зіпсовані зерна.
Ответить
Друзі, додам від себе. У нас на Одещині ситуація трохи краща. Навіть є поля з дуже хорошим врожаєм, де зібрали понад 45 центнерів з гектара.

Щодо цін, то я вважаю, що вони стабілізуються після жнив. Потрібно тримати руку на пульсі та слідкувати за динамікою ринку.
Ответить
В мене невелике господарство під Кропивницьким. Цього року дуже переживала за посіви соняшника через посуху.

Але дякуючи дощам в вересні, все обійшлося. Врожайність поки що виглядає досить непогано, думаю буде не гірше ніж торік.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)