Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблеми з посівами ячменю на півдні України
Доброго дня всім!

Цього року зіткнулися із серйозною проблемою в наших посівах ярового ячменю. Сходи пішли нерівномірно, є помітні прогалини в деяких місцях поля. Клімат цьогорічний дуже нестабільний: спочатку сильні морози у березні, потім різкий перехід до спеки і посухи на початку квітня.

Я вже пробував підживити поле азотними добривами для стимуляції росту, але ефекту майже немає. Можливо, це пов'язано з недостатнім зволоженням ґрунту? Чи хтось із вас мав подібний досвід і може дати якісь поради щодо вирішення цієї проблеми?

Буду вдячний за будь-яку допомогу!
Ответить
Добрий день, АгроПівдень.

Ваш опис проблеми вказує на ймовірний дефіцит вологи. Можливо, варто провести аналіз ґрунту для визначення рівня доступних поживних речовин і стану вологозабезпеченості?

Також зверніть увагу на можливі захворювання сходів: кореневі гнилі можуть викликати нерівномірний ріст. Рекомендую обстежити декілька ділянок поля.
Ответить
На півдні України проблеми з вологою – не рідкість. Спробуйте зробити локальне зрошення на проблемних ділянках або внести антистресовий препарат, який допоможе рослинам пережити несприятливі умови.

Також важливо правильно підібрати гібрид ячменю для вашого регіону з урахуванням кліматичних особливостей.
Ответить
Я також стикався із затримкою сходів через посушливі умови. У моєму випадку допомогла обробка насіння спеціальним фунгіцидом і мікроелементами перед посівом.

А ще, спробуйте внести рідке добриво безпосередньо в рядки при посіві – це може дати швидкий ефект.
Ответить
Вітаю, колеги!

Згоден з SoilDoctor щодо аналізу ґрунту. Потрібно дізнатися точний рівень вологи і вміст поживних речовин. Також перевірте кислотність ґрунту – занадто низький або високий pH може негативно вплинути на ріст рослин.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)