Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Кто пробовал сажать сорт Феномен
Привет всем! Планирую обновить посадочный материал на следующий сезон. Присматриваюсь к картофелю Феномен. Слышал, что сорт пластичный и хорошо переносит засуху, что для нашего региона критично. Кто-то уже сталкивался с такими среднеспелыми сортами украинской селекции? Коллеги, как он себя ведет на суглинках и не сильно ли разваривается при варке.
Ответить
Вирощувала подібний тип картоплі минулого року. У нас ґрунт легкий, тому врожайність була досить непоганою. Головне — вчасно підживити.
Ответить
Знаю цей сорт під назвою Сенатор. Досить непоганий варіант, якщо шукаєте щось для тривалого зберігання. У погребі лежить дуже добре.
Ответить
Ivan_Poltava, дякую за відгук. А як у нього з фітофторозом? Чи потребує частих обробок порівняно з іншими столовими сортами?
Ответить
Стандартні профілактичні обробки потрібні, як і для більшості сортів цієї групи. Не скажу, що він супер-стійкий до всіх болячок, але й не вибагливий.
Ответить
Мені цікаво, чи не занадто він борошнистий? Не люблю картоплю, яка розвалюється в кашу після п'яти хвилин варіння.
Ответить
Sergey_V, зазвичай картопля з 17% крохмалю має приємну текстуру. Це золота середина для домашнього пюре або запікання.
Ответить
Oleh_Mel Написал:Присматриваюсь к картофелю Феномен. Слышал, что сорт пластичный и хорошо переносит засуху
Це великий плюс. Минулого літа багато сортів просто «засмажилися» на сонці, а стабільні врожаї були лише у витривалих типів.
Ответить
Головне — брати якісний матеріал. Сорти такої групи дуже чутливі до виродження через 3-4 роки.
Ответить
Я теж чула багато хорошого про цей сорт. Коллеги, що він досить ефектно виглядає на полі через великі кущі.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)