Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Кто пробовал выращивать Коржеуцкий в центральных регионах?
Коллеги, Планирую этой осенью расширить орешник. Присматриваюсь к сорту Коржеуцкий. Читаю описание — вроде бы перспективный, урожайность хорошая, но смущает чувствительность к весенним заморозкам. У кого есть опыт работы с этим типом ореха? Как он у вас ведет себя в плане бактериоза? Буду благодарен за любые отзывы по устойчивости.
Ответить
Вирощував схожий гібрид з цієї групи. Сорт непоганий, але треба мати на увазі, що в сирі роки хвороби чіпляються моментально. Якщо ділянка в низині — буде важко.
Ответить
У мене на ділянці ростуть дерева такого типу. Коржеуцький досить вимогливий до догляду, тут ви праві. Головне — не запускати крону, щоб провітрювалася, тоді і бактериоз менше дошкуляє.
Ответить
kolya_82 Написал:смущает чувствительность к весенним заморозкам
Це найголовніший мінус. У мене подібні сорти іноді підмерзають, коли різке потепління в березні, а потім приморозки. Треба садити на підвищеннях.
Ответить
А як щодо смаку? Хтось порівнював з іншими популярними сортами? Мені важливо, щоб плоди добре зберігалися, а не тільки великий врожай.
Ответить
Коллеги, плоди цінують за баланс характеристик. Але після збору обов'язково треба гарно сушити, інакше в лежанні швидко втрачають якість, як і всі з цієї групи.
Ответить
Дякую всім! Зрозумів, що з таким типом ореха треба багато уваги приділяти агротехніці. Коллеги, все ж спробую закласти невелику ділянку для експерименту.
Ответить
Правильне рішення. Коллеги, щоб було бажання працювати з культурою, тоді будь-який сорт дасть результат.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)