Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Эффективность ЭМ-препаратов на овощных культурах в фазе активного роста
Коллеги, доброго дня. Задумываюсь над внедрением в технологическую карту микробиологических удобрений. Кто что скажет по Байкал ЕМ-1 У, р. и аналогичным препаратам? Хочется понять, есть ли реальный смысл по листу работать или лучше только почву готовить? Какие у кого наработки по этой группе?
Ответить
Я пробовал похожие составы. Главное — не ждать чуда, они работают как стимуляторы микрофлоры, а не как прямое питание. По листу эффект слабее, чем в почву.
Ответить
Підтримую колегу. Для листової підкормки є спеціалізовані суміші, а ця група більше для оздоровлення ґрунту підходить. Дивіться на температурний режим, бо бактерії в спеку не дуже живуть.
Ответить
А чи пробували комбінувати з гуматами? Зазвичай такі бактеріальні комплекси добре працюють у парі з органікою.
Ответить
Oleg_T, гумати я вношу окремо. Питання саме в сумісності. Не хочеться забити форсунки осадком, якщо препарат не розрахований на дрібну краплю.
Ответить
Використовувала подібні засоби. Вони чудово працюють для розкладання пожнивних решток, але як листове живлення — занадто слабко.
Ответить
Тоже считаю, что для листа лучше брать аминокислоты. Микробиология — это база, фундамент, но не экстренная помощь растению.
Ответить
А хтось порівнював витрати? Чи не простіше просто мульчувати добре? Мені здається, це більше для закритих ґрунтів ідеї.
Ответить
Сергей Написал:А хтось порівнював витрати?
Ну, тут питання в екологічності. В мене є запит на продукцію без зайвої хімії, тому й вивчаю таку групу товарів.
Ответить
Без хімії зараз важко витягнути врожай, але для покращення структури ґрунту такі штуки точно не завадять. Головне — регулярність.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)