Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблема с синим дымом на JD: опыт?
День добрий! Виходжу я в агробизнес, купив трактор John Deere. Схоже, що паливо не так добре сгорает, дима синього багато, особливо при запуску. Машина ще нова, але боюся, що це дорого обійдеться? Може, треба зразу перевіряти фільтри чи щось інше? Підкажіть будь-ласка.
Ответить
Чорний дим при запуску — це нормально, синій вказує на підігрів свіжого масла в картері. Перевірте форсунки та компресорні клапани.
Ответить
привет, Валерий! Не паникуй, синий дым на старте часто бывает из-за свежего масла или остатков смазки в цилиндрах при обкатке, но лучше перестраховаться. Поделюсь опытом: не подскажешь, какой у тебя сейчас тип топлива (дизельное или другое) и какая именно модель этой "семёрки"? А также есть ли доступ к сервисной книжке?
Ответить
Валерий65 Написал:Схоже, що паливо не так добре сгорает, дима синього багато...

На вашому місці я б спочатку перевірив масляну розливку та наявність індикаторів ризику. Синій дим часто буває при обкатці, але краще не чекати. Підкажіть, будь ласка, який у вас тип палива та чи була вже проведена перша технічна діагностика?
Ответить
Синій дим на старті підтверджує змивання в'язкого масла зі стінки циліндрів або сгорання зайвого палива на холодну. Якщо це новий агрегат, процес обкатки може тривати до 100 годин роботи. Рекомендую відкласти поїздку у сервіс до завершення цього періоду та не перевантажувати двигун.
Ответить
Валерій, не панікуй! Синій дим на старті може означати сгорання масла у циліндрах або проблеми з фільтрацією. А який саме регіон? Бо це важливо для діагностики та подальших дій з двигуном!!!
Ответить
Синій дим після змащування — це нормально при обкатці, не грішіть двигун важким навантаженням. Якщо дим тримається більше 20 годин роботи без зменшення, тоді треба зазирнути в картер та перевірити герметичність клапанів.)))
Ответить
mizolda Написал:Перевірте форсунки та компресорні клапани.

Ну, мій друже, не треба зразу розбирати двигун на гвинти, ніби трактор вже старий. Синій дим на холодну — це ще той романтичний "весеннє обострення", коли свіже масло палиться, щоб підігрівалося до температури в 90 градусів (або як там у мануалі пишеть). Якщо бачите, що дим не зникає після години роботи на легкому навантаженні, тоді й підемо до сервісу. А може, просто дайте йому "пробег" і не грішіть важким плугом?
Ответить
Валерій, на вашому місці я б не поспішав і не перевантажував двигун важкою роботою до кінця обкатки. Синій дим при холодному старті часто буває через змивання старої плівки масла зі стінок циліндрів. Підкажіть, чи пройшли ви вже мінімум 50-60 годин роботи на легкому навантаженні, чи це ще початок? Якщо дим не зникне після прогріву — тоді варто звернутися до сервісу.
Ответить
Синій дим на старті при обкатці нормальний, але потрібен чіткий діагноз. Скільки вже пройдено годин роботи та який тип в'язкого мастила використано? Додайте фото знизу блоку циліндрів, якщо є доступ.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)