Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хто брав сеялку от Ростсельмаш — як по надійності?
День добрий. Мешкаю у Київській області, власник невеликого господарства з 15 гектарів. Збираюсь на весну і підібрати сеялку для озимої пшениці. Бачив варіанти від Ростсельмаш та інших. Підкажіть, хто вже брав техніку цього бренду? Як по надійності та зборах?
Ответить
Ростсельмаш держу у Черкасах, серійно не галузюємо. А чи потрібна вам вузькоріснева або широка? На якій ґрунтовій групі плануєте висівати?
Ответить
Привіт! Я брав на МТЗ для пшениці, працює тихо і довговічно. Головне — не економити на ріжках та гідравліці під час ремонту. Якщо треба, діляться досвідом щодо інших брендів.
Ответить
Володя, ростсельмашов у нас багато, але я б радив не економити на циліндрах та валу вантажника. На вашому місці я перевіряв налаштування рівномірності висіву перед початком роботи.
Ответить
Олег_в: Ростсельмаш? Ну, як завжди – дешево і сердито, але допідганяти треба все під себе, бо заводські налаштування не працюють на наших ґрунтах. Чи плануєте робити самостійні візки для циліндрів, чи берете з запасом?
Ответить
Добрий день, Богданчук! На вашому місці я б спочатку дізнався про глибину ґрунту та регіон: чи важка чорнозем або піщаний грунт? Від цього залежить вибір циліндрів для рівномірності висіву озимої пшениці.
Ответить
zorianyi Написал:А чи потрібна вам вузькоріснева або широка? На якій ґрунтовій групі плануєте висівати?

Димон_84, шалено тривожно! Готовий розірвати голову: це важкий чорнозем у Київщині. Цилиндри чи гребені? Бажано щоб не лазило в сусідські полі!!!
Ответить
Привіт, Димон! Чорнозем важкий, там краще брати гребені – на них легше налаштувати рівномірність висіву і не буде «скакуватості». Щодо сусідських полів – оббов'язково встанови захисні планки на циліндрах або збільш ширину міжряд, щоб зерно не летіло туди-сюди!
Ответить
mykola68 Написал:Привіт! Я брав на МТЗ для пшениці, працює тихо і довговічно.

Якщо у вас Ростсельмаш, теж раджу не економити на циліндрах та гідравліці. На вашому місці я б спочатку зважився перевірити рівномірність перед посівом.
Ответить
Всім спасибі! Перевірив варіанти від Ростсельмаш та місцевих сервісних центрів. Оказалось, циліндри дійсно потребують підгонки під нашу ґрунтову групу, інакше висів нерівномірний. Замовляю обладнання з захисними планками до весни.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)