Темы: 3
Присоединился: Jul 2010
День добрий. У мене в Полтавській області зараз 40 гектарів кукурудзи на зерно, роблять МТЗ. Бачу на листі коричневі плями з низького боку — схоже на ржавчину. Якісь поради? Чи треба одразу обробляти, чи краще почекати?
Темы: 9
Присоединился: Apr 2010
Підтвердьте вид хвороби через лабораторне дослідження. Якщо ржавчина — потрібен фунгіцид за схеми, але терміновість залежить від стадії ураження.
Темы: 8
Присоединился: May 2010
Добрий день, Петро! На вашем месте я бы сначала прислав фото листа и попросил агронома подтвердить диагноз перед покупкой фунгицида. Підкажіть, який це сорт і на якій стадії вегетації?
Темы: 1
Присоединился: Jan 2010
Соседи, поделюсь опытом: не ждите массового появления спор, действуйте превентивно! Присылайте фото листа для уточнения сорта и стадии кукурузы перед покупкой фунгицида. Удачного урожая! ))
Темы: 9
Олег, у нас в Полтаві те саме бачив! Але без фото листа та стадії вегетації ніяк не пораджу препарат!!! Хвороба різна, а схема лікування сильно залежить від того, на якому листі з'явилися плями. Скиньте швидко фото, будь ласка...
Темы: 13
Присоединился: Apr 2010
На вашому місці я б спершу скинув фото листя, щоб підтвердити діагноз, бо без стадії вегетації та локалізації плям важливо правильно обрати схему обробки.
Темы: 2
Занесіть фазу вегетації та локалізацію симптомів на листі. Без підтвердження діагнозу через агронома вибір схеми обробки буде некоректним.
Темы: 96
Привіт, Петро! Я б радий поділитися досвідом, але без фото листа та фази вегетації ніяк не пораджу схему. Скиньте швидко малюнок і скажіть, на якому листі плями, щоб ми точно визначили ризик ураження.)))