Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Початок весняної сівби: поради для пшениці
Добрий день, колеги! Звертаюся до досвідчених фермерів та агротехнологів з питанням щодо початку весняної сівби пшениці. У нашому регіоні вже з'явилися перші прогалини в ґрунті, але температура ще не дозволяє проводити масові роботи. Хто вже запланає посіви? Які норми висіву ви використовуєте цього року?

Читаю розмови в інших темах і бачу, що багато хто переходить на мінімальну обробку ґрунту. Чи дійсно це працює в наших умовах, де ґрунти часто пересихають? Здається, що в цьому році весна приходить пізніше, ніж зазвичай, і нам потрібно буде ретельніше слідкувати за вологістю. Може хтось поділиться досвідом щодо підбору насіння?

Також хочу зазначити, що ціни на добрива цього року суттєво зросли. Багато господарств змушені економити. Чи варто в цей раз змінювати схему внесення мінеральних добрив? В моїй області вже багато хто переходить на локальне внесення фосфорно-калійних добрив під час сівби. Поділіться думками, будь ласка, щоб ми могли оптимізувати витрати без зниження врожаю.
Ответить
Вітаю, Андрію! Справді, зараз найкращий час підготувати ґрунт. В нашому регіоні ми зазвичай починаємо сівбу, коли ґрунт прогрівається до 4-5 градусів. Зазвичай це відбувається наприкінці квітня або на початку травня. Важливо не пропустити момент, щоб посів не пересох.
Ответить
Згоден з Іваном. Але не варто зайвою мірою опікуватися. Пшениця дуже витривала до низьких температур на початку вегетації. Головне — це вологість. Якщо ґрунт сухий, краще почекати дощів або поливу. Не варто закладати надмірні надії на високий врожай, якщо ґрунт не підготовлений ретельно.
Ответить
Коллеги, я б хотів додати, що в цьому році варто звернути увагу на вибір сортів. Нові гібриди показують кращі результати при мінімальній обробці. Але не слід забувати про підживлення, особливо якщо ґрунт бідний. Моя порада — використовувати локальне внесення добрив, це допоможе економити кошти.
Ответить
Дякую за поради! Справді, локальне внесення добрив — це чудова ідея. Ми в цьому році також змінили схему внесення. Зараз ми використовуємо азотно-фосфорні добрива під час сівби, а калійні — пізніше. Так ми економимо кошти і отримуємо хороший урожай. Буду радий, якщо хтось поділиться своїм досвідом.
Ответить
Вітаю всіх! Хочу зазначити, що в Полтавській області ми часто використовуємо комбіновані добрива під час сівби. Це допомагає економити кошти і отримувати хороший урожай. Але не слід забувати про підживлення, особливо якщо ґрунт бідний. Моя порада — використовувати локальне внесення добрив, це допоможе економити кошти.
Ответить
Добрий день! Справді, зараз найкращий час підготувати ґрунт. В нашому регіоні ми зазвичай починаємо сівбу, коли ґрунт прогрівається до 4-5 градусів. Зазвичай це відбувається наприкінці квітня або на початку травня. Важливо не пропустити момент, щоб посів не пересох. Дякую за увагу!
Ответить
Коллеги, я б хотів додати, що в цьому році варто звернути увагу на вибір сортів. Нові гібриди показують кращі результати при мінімальній обробці. Але не слід забувати про підживлення, особливо якщо ґрунт бідний. Моя порада — використовувати локальне внесення добрив, це допоможе економити кошти.
Ответить
Вітаю всіх! Хочу зазначити, що в Полтавській області ми часто використовуємо комбіновані добрива під час сівби. Це допомагає економити кошти і отримувати хороший урожай. Але не слід забувати про підживлення, особливо якщо ґрунт бідний. Моя порада — використовувати локальне внесення добрив, це допоможе економити кошти.
Ответить
Добрий день! Справді, зараз найкращий час підготувати ґрунт. В нашому регіоні ми зазвичай починаємо сівбу, коли ґрунт прогрівається до 4-5 градусів. Зазвичай це відбувається наприкінці квітня або на початку травня. Важливо не пропустити момент, щоб посів не пересох. Дякую за увагу!
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)