Темы: 60
Присоединился: May 2014
Вітаю всіх! В цьому році вперше вирішив засіяти частину поля соняшником. Тепер ось думаю, що робити з цим полем восени? Який попередник краще сіяти після нього і як підготувати ґрунт?
Читаю різні статті в інтернеті, але інформації багато, а конкретних порад мало. Хто має досвід вирощування соняшника на Рапсі, поділіться своїм досвідом! Які культури найкраще сіяти після нього? Чи варто проводити оранку і якої глибини?
Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації. Хочу підготувати ґрунт як слід, щоб весною не було проблем із посівом.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Привіт! Після соняшника добре підійде озима пшениця. Оранка обов'язково потрібна, глибиною близько 25-30 см. Але попередньо потрібно провести дискування для роздрібнення пожнивних решток.
Також варто внести фосфорно-калійні добрива під оранку. Восени це найкращий час, щоб наситити ґрунт необхідними елементами.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Я б радив також звернути увагу на озимий ріпак. Він добре пригнічує бур'яни після соняшника і швидко відновлює ґрунт.
Щодо глибини оранки, то це залежить від вашого типу ґрунту та кількості пожнивних решток. В будь-якому разі, не варто робити її занадто глибокою.
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Погоджуюсь з попередніми коментарями щодо озимої пшениці. Вона дуже добре відновлює родючість ґрунту після соняшника.
Ще хотіла додати, що важливо зробити аналіз ґрунту і внести необхідну кількість мінеральних добрив. Це допоможе отримати хороший урожай.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Соняшник забирає багато поживних речовин з ґрунту, тому важливо повернути їх назад. Окрім добрив варто розглянути можливість посіву сидератів - це дуже ефективний спосіб покращити структуру і родючість ґрунту.
Після дискування також можна провести обробку ґрунту гербіцидами для знищення бур'янів. Це допоможе отримати чисте поле під озимину.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я сіяв соняшник минулого року. Після нього я посіяв ріпак, і вийшов непоганий урожай.
Але ще на початку осені провів обробку ґрунту гербіцидом суцільної дії, щоб знищити бур'яни. Це дуже важлива частина підготовки!