Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вплив окропу на польові культури: міфи та реальність
Друзі, хочу поділитися своїм досвідом. Я вже років десять займаюсь вирощуванням сої і пшениці у Вінницькій області.

Останнім часом багато чую розмов про окропи при догляді за посівами. Дехто стверджує, що це чудодійний спосіб боротьби зі шкідниками та хворобами, а хтось каже, що це просто викидання грошей на вітер. Я вирішив провести власний експеримент.

Торік я розділив свої пшеничні поля: одна половина оброблялася окропом за стандартною схемою (10 л/га), а інша – ні. Здивувався, але різниці у врожайності майже не помітив. Шкода, що не зробив фотографії перед збором.

Я думаю, що потрібно враховувати багато факторів: вид культури, погодні умови, фазу розвитку рослин та якість води для приготування окропу. Які ваші думки на цю тему?
Ответить
Повністю згоден!
Я також займаюсь вирощуванням кукурудзи та ріпаку в Полтавській області. Минулого року спробували окропити поля, але не отримали ніякого суттєвого ефекту. Зате витратили чимало коштів на дороге обладнання.

На мою думку, краще інвестувати у якісне добриво та профілактичні заходи.
Ответить
Я працюю агрономом в Чернігівській області. Мої дослідження показують, що окроп може бути ефективним лише проти певної групи шкідників на ранніх стадіях розвитку культури.

Головне – правильно підбирати концентрацію та враховувати погодні умови. Але я вважаю, що це не панацея.
Ответить
А я читав наукову статтю про використання окропу для обробки насіння перед сівбою. Там йшлося, що це може покращити схожість та підвищити врожайність.

Цікаво було б дізнатися ваш досвід у цьому напрямку.
Ответить
Хлопці, я теж з Вінниці. Знаю про окропи багато.

Справа в тому, що ефект від них залежить від складу води та типу застосовуваних добавок. Неякісний окроп може навіть зашкодити рослинам.

Я вважаю, що найкраще використовувати його в комплексі з іншими методами боротьби зі шкідниками.
Ответить
Ольга, добрий день!

Я думаю, що вплив окропів на екологію залежить від того, які хімічні речовини вони містять. Тому важливо використовувати їх обережно та дотримуватися всіх рекомендацій виробника.

Існують також більш екологічні альтернативи – наприклад, біологічні препарати.
Ответить
В мене окропи іноді викликають алергічну реакцію у людей, що працюють на полі.

Можливо, є якісь захисні заходи, про які я не знаю?
Ответить
Марія, вам варто використовувати респіратори та захисний одяг при роботі з окропами. Це допоможе уникнути алергічних реакцій.

Також можна спробувати обробляти поля в безвітряну погоду.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)