Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вплив добрив на врожайність цукрових буряків у степовій зоні
Добрий день! Хотів би обговорити вплив різних видів мінеральних і органічних добрив на врожайність цукрових буряків, особливо в умовах степового клімату. Які ваші думки щодо використання азотних, фосфорних та калійних добрив у поєднанні з компостом або біогумусом? Чи є якісь регіональні особливості застосування цих добрив для отримання найкращих результатів?

В останні роки спостерігається нестабільність опадів, що впливає на засвоєння мінеральних речовин кореневою системою. Як ви вважаєте, чи є сенс вносити додаткові позакореневі підживлення для подолання стресу рослин? Які препарати ви рекомендуєте використовувати?

Також цікавить ваш досвід у використанні сівозмін та попередників при вирощуванні цукрових буряків. Чи ефективна технологія сівби після озимої пшениці або кукурудзи на силос? Які особливості агротехніки слід враховувати в цьому випадку?
Ответить
Доброго дня! В степовій зоні дуже важливо правильно визначити норми добрив. На мій досвід, краще вносити азотні та фосфорно-калійні добрива у два етапи: перший раз перед сівбою, а другий – через 2-3 тижні після появи сходів. Позакореневі підживлення з використанням мікроелементів (бор, марганець) є дуже ефективними для покращення засвоєння поживних речовин.

Сівозміни тут відіграють важливу роль. Найкращим попередником я вважаю озимий ріпак або пшеницю, але слід враховувати ризик ураження хворобами.
Ответить
Я згоден з думкою про необхідність позакореневих підживлень. Особливо важливими є обробки у фазі 2-3 пар листків, коли рослини дуже чутливі до нестачі мікроелементів. Рекомендую використовувати препарати на основі гумінових кислот – вони стимулюють ріст і розвиток кореневої системи.

Щодо сівозмін, то після соняшника або кукурудзи слід вносити гербіциди для знищення бур’янів-паразитів.
Ответить
Непогані результати дає внесення органічних добрив під попередник. Це покращує структуру ґрунту та забезпечує рослини додатковим живленням.

Щодо позакореневих обробок, то я використовую їх для профілактики хвороб і стимуляції фотосинтезу. Головне – дотримуватися рекомендованих норм і термінів.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)