Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оптимальні терміни посіву соняшника в Полтавській області у 2024 році?
Шановні колеги-аграрії! Цього року маємо досить ранню весну. Чи є якісь поради щодо оптимальних строків посіву соняшнику на полях Полтавської області? Враховуйте, будь ласка, наші місцеві умови: в основному чорноземи типові та малогумусні, достатньо опадів, але все ж таки слід бути обережним щодо можливих пізніх заморозків. Я планую посіяти гібрид «Ніка» від «Маїс», що має середній термін вегетації.

Хотілося б дізнатися досвід інших фермерів, які вже працюють в нашому регіоні. Чи не зарано сіяти вже зараз? Які агротехнічні прийоми слід застосувати для забезпечення дружних сходів та високої врожайності соняшнику цього року?

Враховуючи світові ціни, дуже важливо отримати максимально можливий урожай. Буду радий почути ваші думки та рекомендації.
Ответить
Оптимальні строки посіву соняшнику в Полтавській області зазвичай припадають на кінець квітня – початок травня. Але цього року, враховуючи ранню весну і підвищені температури, можна посіяти вже зараз, якщо земля добре прогрілася.

Рекомендую провести аналіз ґрунту перед посівною кампанією. Це допоможе визначити потребу в добривах та коригувати технологію вирощування.
Ответить
Я вже посіяв соняшник 5 днів тому, гібрид «Піонер» П6423. Враховуючи нашу погоду наразі все добре, сходи почали показуватися.

Але потрібно бути пильними щодо проростання бур’янів у цьому році. Можливо знадобиться додаткове оброблення гербіцидами.
Ответить
Я також посіяв соняшник, але трохи пізніше ніж ви, орієнтовно через тиждень. Використовував гібрид «Євраліс» Експерт і протравив насіння препаратом «Максим».

Пам'ятайте, що після посіву обов’язково потрібно зробити коткування ґрунту для збереження вологи.
Ответить
Дякую всім за поради! Я теж планую посіяти гібрид «Ніка», але ще трохи подумаю. Обов'язково проведу аналіз ґрунту і протравити насіння.

Чи можете підказати, які гербіциди краще використовувати для знищення бур’янів після сходів соняшника?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)