Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вибір сортів черешні для півдня України: поради та досвід
Доброго дня всім! Я проживаю в Одеській області і вже багато років займаюсь вирощуванням плодових культур. Хочу поділитись своїми спостереженнями щодо підбору сортів черешень, які добре приживаються на півдні України.

Наш клімат характеризується дуже спекотним літом і не завжди достатнім зволоженням. Тому для посадки варто обирати сорти, стійкі до посухи та високих температур, а також ті, що рано вступають у плодоношення. Особисто я рекомендую сорт «Дрогана жовта» – він дуже урожайний і добре переносить жару. Також гарним вибором є сорт «Присадибна», який відрізняється високою зимостійкістю та великими плодами.

Звісно, при посадці черешень важливо враховувати і особливості ґрунту. На мій досвід, краще садити їх на ділянках з добре дренованим суглинком, оскільки черешня не любить надлишку вологи у кореневій системі.

Буду радий почути ваш досвід та рекомендації щодо вибору сортів черешень для південного регіону!
Ответить
Привіт! Дрогана жовта - чудовий вибір. А як щодо «Валерія Чкалова»? Він у нас непогано росте і плоди дуже смачні, хоч і трохи пізніше дозріває.

Про дренаж ґрунту теж вірно сказали. Я в себе ще мульчуванням займаюсь для збереження вологи та поліпшення структури.
Ответить
А чи пробували ви підщеплювати черешні на інші дерева? У мене були експерименти з підщепою колоновидної вишні, і це дало досить непоганий результат. Дерево росте компактним і швидко вступає у плодоношення.

P.S. Не забудьте про обробку від шкідників та хвороб! Особливо після цвітіння.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)