Темы: 60
Присоединился: Jul 2019
Друзья-аграрии! Хочу поделиться опытом выращивания новинок подсолнечника в нашем регионе. В этом году решил попробовать сорта «Аркона» и «Пионер П64ЛЕ19». Аркона порадовала неплохой урожайностью, особенно на полях с достаточным увлажнением.
Но Пионер показал себя лучше – высокий стебель, крупный корзинка, отличная засухоустойчивость. Проблем со всходами и болезнями не заметил. Обрабатывал фунгицидами только профульт. А вот с «Арконою» пришлось повозиться – подгорела на солнце, да и сорняки быстрее росли.
Интересно услышать ваш опыт: какие сорта вы предпочитаете для Полтавщины? Какие агротехнологии используете?
Темы: 15
ФермерПолтава, я в Херсонской области сеял подсолнечник «Алькон». На жаль, урожайность получилась не такой хорошей, как ожидалось. Сорняки сильно угнетали культуру.
Я пробовал сорт «Си Некст» - у него высокая толерантность к гербициду Евро-Лайтнинг. В этом году он показал себя хорошо.
Темы: 9
Доброго дня!
Я вивчав новий сорт «Експерт ПроАгро», який добре адаптується до різних кліматичних умов. Він показує стабільну урожайність, має чудову олійницю і толерантний до вовчка.
Також рекомендую звернути увагу на гібриди від Лімагрейн – «ЛГ 56921», він стійкий до фомозу та склеротинії. Не забудьте про правильну сівозміну та обробку фунгіцидами.
Темы: 11
Погоджуюсь з SoilDoctor щодо Лімагрейн. Сорт «ЛГ5642» - мій фаворит на цьому році. Я ще пробував гібрид від Маїс, але він мене розчарував.
Я зазвичай сію під просапні культури в основному.
Темы: 29
Присоединился: Sep 2018
Наш регіон - Одеська область, у нас посуха - ось що страшне.
Я вирощую під оливи гібрид «Сіджил» від Сингенти. Він дуже жаростійкий і добре переносить нестачу вологи. Хоча з сорняками доводиться боротися.
А як у вас справи із цим? Які гербіциди використовуєте?
Темы: 20
Згодний з Agromax82, посуха - це проблема. Я сіяв «Маріуполь», і він досить добре витримав жару.
Але головне для мене зараз - уникнути втрат при збиранні через вологий врожай. Може хтось має надійні сушарки?
Темы: 12
Я пробую «Аріану» від Маїс - хороші показники по врожайності і стійкості до фомозу.
На жаль, не завжди вистачає коштів на якісні ЗЗР. Ціни ростуть.
Чи є якісь поради щодо економії?
Темы: 204
Присоединился: May 2014
ФермерПолтава, я ще вирощую соняшник «Євангеліон», він досить посухостійкий. Але дуже залежить від родючості ґрунту.
А як у вас з сівозмінами? Я стараюсь не садити підсонюх на одному місці більше двох років.