Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обмін досвідом з вирощування кукурудзи в умовах Полтавщини
Шановні аграрії та колеги! Запрошую вас поділитися своїм досвідом щодо вирощування кукурудзи в регіоні Полтавської області. Які гібриди показали найкращі результати? Яка система удобрення була найбільш ефективною у вашій практиці? Чи застосовували ви якісь новітні технології, такі як точне землеробство або мінімальна обробка ґрунту? Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації. Вважаю, що обмін досвідом допоможе нам підвищити ефективність виробництва кукурудзи в нашому регіоні.

Особливо цікавить інформація щодо посухостійких гібридів та технологій поливу у разі нестачі вологи. У минулому році ми зіткнулися з проблемою дефіциту опадів, і нам потрібні дієві рішення для подолання наслідків.

Також хотів би почути ваші думки щодо оптимальної густоти посіву та строків сівби. Які агротехнічні заходи ви вважаєте найбільш важливими для отримання якісного врожаю кукурудзи?

З нетерпінням чекаю на ваші відповіді!
Ответить
Вітаю! Я вирощую кукурудзу вже багато років у Полтавській області. У минулому році добре показали себе гібриди Syngenta та Pioneer, особливо ті, що призначені для зони недостатнього зволоження.

Ми використовуємо комплексні мінеральні добрива з мікроелементами, а також зелені добрива у вигляді сидератів. Також практикуємо внесення азоту по листу під час вегетації.
Ответить
Згоден з попереднім коментарем щодо гібридів Syngenta та Pioneer. Ми також успішно застосовували їх у своєму господарстві.

Щодо удобрення, я б порадив враховувати результати аналізів ґрунту та проводити диференційоване внесення добрив залежно від родючості ділянок.
Ответить
У минулому році ми спробували вирощувати кукурудзу без оранки. В результаті отримали непоганий врожай, а також покращили структуру ґрунту.

Але потрібно враховувати, що для цього потрібна якісна підготовка ґрунту восени та своєчасна боротьба з бур'янами навесні.
Ответить
Погоджуюсь, що для вирощування кукурудзи без оранки потрібна хороша підготовка. Ми використовуємо сівалку прямого посіву точного висіву.

Крім того, я вважаю важливим вчасно провести обробку від шкідників та хвороб, щоб отримати якісний врожай.
Ответить
Я теж вирощую кукурудзу і завжди використовую точне землеробство. Це дозволяє мені оптимізувати витрати на добрива та гербіциди.

У минулому році ми провели диференційоване внесення азоту по листу, що дало нам додатковий приріст врожаю.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)