Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вибір сортів зернових для вирощування на Півдні України
Всім доброго дня! Нарешті дозрів час обговорити тему, яка хвилює багатьох фермерів - це вибір відповідних сортів зернових культур для умов південного регіону. Зважаючи на кліматичні зміни та нестабільну погоду в останні роки, стає все важче визначитися з тим, які сорти будуть максимально адаптовані до наших погодних умов і дадуть хороший урожай.

Я провів невеличкий аналіз сортів озимої пшениці та ячменю за результатами попереднього року. З'ясувалося, що такі сорти як «Альбіон» та «Зергін» показали досить непогані результати в умовах посухи, але вони мають свої недоліки щодо стійкості до хвороб. Також цікаво подивитися на нові гібриди кукурудзи та соняшнику, які витримують високі температури і мають короткий період вегетації.

Буду радий чути ваші думки з цього приводу та поділитися досвідом. Які сорти зернових культур використовуєте ви у своєму господарстві? Чи задоволені ви їхньою продуктивністю та стійкістю до хвороб і посухи?
Ответить
Доброго дня! В мене в господарстві добре зарекомендували себе сорти озимої пшениці «Достаток» і «Амбассадор», вони досить стійкі до хвороб. Кукурудзу сію гібрид «Сервер», він дає високий урожай навіть у сухе літо, але потрібно вчасно підгодовувати мікродобривами.

Щодо посухостійкості соняшнику – то я пробував вирощувати гібриди від Сингенти, вони добре адаптовані до південних умов.
Ответить
Я особисто звертаю увагу на сорти ячменю з високою врожайністю та стійкістю до фузаріозу. Також цікаво подивитися на нові розробки вітчизняних селекціонерів.

Але не варто забувати про важливість сівозміни для збереження родючості ґрунту, тому я завжди планую посів зернових таким чином, щоб зменшити ризик зараження хвороб.
Ответить
Я працюю в Запорізькій області. В мене добре показує себе сорт пшениці «Богдана». І кукурудза гібриду ДКС 4650, але я думаю про зміну на щось посухостійкіше.

Також не завадило б почути думки агрономів з Херсонської області, вони мають свій досвід у вирощуванні зернових в умовах дефіциту вологи.
Ответить
АгроПівдень, дякую за цікаву тему. Я маю невеличке господарство в Миколаївській області. В мене непогано показує себе озима пшениця сорту «Скарб», але через посуху урожай був трохи нижчим, ніж у попередні роки.

А що скажете про використання мікоризних грибів для підвищення врожайності та стійкості до стресів?
Ответить
Я працюю на фермі в Донецькій області. Сорт «Антарес» добре себе показав у нас, але і він не зміг повністю захистити від втрат через посуху. Ми почали експериментувати з крапельним зрошенням для збереження вологи.

Також цікаво було б дізнатися про ваші думки щодо використання органічних добрив для підвищення родючості ґрунту в умовах півдня.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)