Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оптимизация внесения удобрений для озимых культур на юге Украины
В этом году мы столкнулись с проблемой неравномерного распределения влаги. Многие фермеры говорят о недостатке снега в зимние месяцы и, как следствие, об угрозе засухи весной.

Я хотел бы услышать ваш опыт: какие удобрения вы используете для озимых культур на юге Украины? Какую дозу внесения считаете оптимальной при условии прогнозируемого недостатка влаги?

Также интересует ваше мнение по поводу использования сидератов и их влияние на урожайность. Мы планируем провести посев рапса и пшеницы под зиму, но не уверены в том, что нужно делать с удобрениями в таких условиях.
Ответить
Привіт! Ми використовуємо карбамід і амофоску. Але цього року плануємо зменшити дозу карбаміду на 25%, щоб уникнути вимивання азоту з ґрунту.

Щодо сидератів, то ми сіяли ріпак в якості попередника для озимої пшениці, це допомагає покращити структуру ґрунту і зберегти вологу.
Ответить
А що скажете про використання мікродобрив? Особливо бору та цинку, адже озимі культури потребують їх для розвитку.

Враховуючи загрозу посухи, варто розглянути можливість позакореневого підживлення після сходів.
Ответить
Я б порадив внести калійні добрива перед посівом, оскільки вони допомагають рослинам краще переносити стрес від нестачі вологи. Взимку важливо вчасно підживити сірчанокислим калієм.

А щодо сидератів - це гарний варіант! Але потрібно враховувати кліматичні умови і вибирати ті культури, які добре переносять посуху.
Ответить
Щодо позакореневого підживлення - це дійсно гарна ідея. Я використовую розчин з мікроелементами та гуміновими кислотами. Це допомагає рослинам швидше відновитися після стресу.

Також, не забувайте про обробку посівного матеріалу фунгіцидами - це допоможе уникнути хвороб в умовах нестачі вологи.
Ответить
Привіт колегам! Під час посіву рекомендую використовувати інкрустовані насіння з мікроелементами. Це дозволить рослинам отримати необхідні поживні речовини на початкових етапах розвитку, коли коріння ще не дуже розвинене.

Також важливим є дотримання сівозміни і внесення органічних добрив для покращення структури ґрунту.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)