Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Шановні аграрії! Пропоную обговорити питання вирощування соняшнику в умовах півдня України. Цього року зіткнулися з проблемами посухи та нестачі вологи, що значно вплинуло на врожайність. Які технології зволоження використовуєте? Чи були у вас проблеми з хворобами та шкідниками соняшника, і як ви їх вирішували?
Також цікавить ваша думка щодо гібридів соняшнику, які найкраще зарекомендували себе в умовах південного регіону. Які дози мінеральних добрив використовуєте? Чи є у вас досвід з внесенням біостимуляторів та інших препаратів для покращення якості насіння?
Буду радий почути ваші поради та рекомендації, щоб наступного року досягти кращих результатів.
Темы: 88
Привіт, AgroPivden! В Полтавській області ми вирощуємо соняшник вже багато років. Зволоження у нас зазвичай немає потреби, але цього року також була посуха. Ми використовували крапельний полив на деяких ділянках і це дало непоганий результат.
Щодо гібридів – найкраще зарекомендував себе сорт НС Хікорі, врожайність була досить високою.
Соняшник – це чудова культура для півдня України. Ми рекомендуємо використовувати гібриди, стійкі до посухи та хвороб. Також важливо правильно підібрати густоту стояння рослин і внести достатню кількість фосфорних та калійних добрив.
Ми спостерігали значне збільшення врожайності на полях, де використовувалися біопрепарати для стимулювання росту кореневої системи.
Цікава тема! Я використовую гібрид «Форвард», дуже задоволений. Вражає швидкість росту і стійкість до фомозу.
Зволоження намагаємось уникати, в минулому році були проблеми із засоленими ґрунтами через надмірний полив.
Привіт всім! Я вже понад двадцять років вирощую соняшник. Цього року зіткнувся з незвичною проблемою: насіння почало прокльовуватись прямо в качанах.
Хто-небудь знає, що це може бути і як цього уникнути?
Іване, можливо це пов'язано із затяжним періодом дозрівання. Спробуйте поекспериментувати з термінами посіву наступного року.
До речі, чи використовуєте ви сівалку точного висіву? Я чув, що вона допомагає значно зменшити кількість сходів.
Доброго дня!
У нас в області багато фермерів використовують сучасні технології обробки насіння, щоб зменшити ризик хвороб. Ви пробували протруювати соняшник перед посівом?
Також рекомендую звернути увагу на сівозміну, це дуже важливо для здоров'я ґрунту.