Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обмін досвідом вирощування соняшника на півдні України
Шановні аграрії! Пропоную обговорити питання вирощування соняшнику в умовах півдня України. Цього року зіткнулися з проблемами посухи та нестачі вологи, що значно вплинуло на врожайність. Які технології зволоження використовуєте? Чи були у вас проблеми з хворобами та шкідниками соняшника, і як ви їх вирішували?

Також цікавить ваша думка щодо гібридів соняшнику, які найкраще зарекомендували себе в умовах південного регіону. Які дози мінеральних добрив використовуєте? Чи є у вас досвід з внесенням біостимуляторів та інших препаратів для покращення якості насіння?

Буду радий почути ваші поради та рекомендації, щоб наступного року досягти кращих результатів.
Ответить
Привіт, AgroPivden! В Полтавській області ми вирощуємо соняшник вже багато років. Зволоження у нас зазвичай немає потреби, але цього року також була посуха. Ми використовували крапельний полив на деяких ділянках і це дало непоганий результат.
Щодо гібридів – найкраще зарекомендував себе сорт НС Хікорі, врожайність була досить високою.
Ответить
Соняшник – це чудова культура для півдня України. Ми рекомендуємо використовувати гібриди, стійкі до посухи та хвороб. Також важливо правильно підібрати густоту стояння рослин і внести достатню кількість фосфорних та калійних добрив.
Ми спостерігали значне збільшення врожайності на полях, де використовувалися біопрепарати для стимулювання росту кореневої системи.
Ответить
Цікава тема! Я використовую гібрид «Форвард», дуже задоволений. Вражає швидкість росту і стійкість до фомозу.
Зволоження намагаємось уникати, в минулому році були проблеми із засоленими ґрунтами через надмірний полив.
Ответить
Привіт всім! Я вже понад двадцять років вирощую соняшник. Цього року зіткнувся з незвичною проблемою: насіння почало прокльовуватись прямо в качанах.
Хто-небудь знає, що це може бути і як цього уникнути?
Ответить
Іване, можливо це пов'язано із затяжним періодом дозрівання. Спробуйте поекспериментувати з термінами посіву наступного року.
До речі, чи використовуєте ви сівалку точного висіву? Я чув, що вона допомагає значно зменшити кількість сходів.
Ответить
Доброго дня!
У нас в області багато фермерів використовують сучасні технології обробки насіння, щоб зменшити ризик хвороб. Ви пробували протруювати соняшник перед посівом?
Також рекомендую звернути увагу на сівозміну, це дуже важливо для здоров'я ґрунту.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)