Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посів кукурудзи та вибір гібридів у регіоні Полтавщини
Привіт всім! Я фермер з Полтавської області і планую цього року сіяти кукурудзу. Хотів би почути ваші думки щодо найкращих гібридів для нашого регіону. У нас тут достатньо вологи, але літо спекотне. Також цікавлять ваші рекомендації щодо густоти посіву та глибини заробки.

Я вже читав трохи в інтернеті про різні сорти, і зупиняюсь на гібридах від «Дюпон» та «Піонер». Кажуть, що вони добре адаптовані до наших умов. Але хотів би отримати практичні поради від тих, хто вже має досвід вирощування кукурудзи в Полтавській області.

Цього року розглядаю можливість підживлення позакореневим способом для покращення розвитку рослин. Які добрива можете порекомендувати та як часто їх слід вносити?
Ответить
Здрастуйте! Ми з Херсонської області і успішно вирощуємо кукурудзу. Для вашого регіону рекомендую звернути увагу на гібриди середньостиглих сортів, вони краще переносять спекотне літо і дають непоганий врожай. Я сам сіяв Pioneer P9816 — дуже сподобався.
Ответить
Добрий день! Згідний з «AgroPivden», Pioneer має гарні гібриди для Полтавщини. Також рекомендую подивитись на зернофуражний гібрид, якщо у вас є потреба в комбікормах.

Щодо густоти посіву, то все залежить від сорту та вологості ґрунту. Зазвичай оптимальна густота становить 65-70 тисяч рослин на гектар.
Ответить
Привіт! Я агроном з Миргорода. Щодо підживлення, то я рекомендую використовувати карбамід у позакореневому внесенні через 15-20 днів після сходів і ще раз перед викиданням волоті. Це допоможе рослинам отримати необхідний азот для росту та розвитку.
Ответить
Здрастуйте! Підкажіть, які гербіциди використовуєте для контролю бур'янів після посіву? Я пробувала кілька різних препаратів, але не всі показали хороший результат.

Також цікавить, чи потрібне вам оброблення інсектицидами?
Ответить
Я використовую гербіцид «Аратто» після появи сходів. Він добре бореться з широколистяними бур'янами і не пошкоджує кукурудзу.

Щодо інсектицидів, то я обробляю рослини від шкідників через 2-3 тижні після початку викидання волоті. Використовую препарат «Енжіо», він ефективний проти дротяників та інших комах.
Ответить
Всім привіт! Щодо гербіцидів, я теж користуюся Аратто. Але якщо є багато осоту, то потрібно буде підмішати до нього ще один препарат — наприклад, «Фронтьєр Оптіма».

А щодо інсектицидів, то це вже залежить від вашої місцевості та прогнозу шкідників.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)