Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Доброго дня всім! Пропоную обговорити питання органічного землеробства в умовах південного регіону. Не секрет, що клімат тут суворий, і традиційні методи часто не дають бажаних результатів. Вже кілька років я експериментую з різними культурами та агротехнологіями, намагаючись знайти оптимальний підхід для вирощування екологічно чистих продуктів.
Особливо цікавить досвід у використанні сидератів. Які культури показали себе найкраще в боротьбі з бур'янами та покращенні структури ґрунту? Також хотілося б дізнатися про ваші успіхи або невдачі при вирощуванні овочів, зернових чи фруктів без застосування хімічних добрив. Чи є якісь особливі труднощі при організації продажу органічної продукції на місцевих ринках? Поділіться своїми думками та порадами!
Темы: 89
Доброго дня! Я також цікавлюся органічним землеробством. У Полтаві ми вже кілька років вирощуємо полуницю та малину без використання хімікатів. Найкращі сидерати для нас – гірчиця та овес, вони добре борються з бур'янами і покращують структуру ґрунту.
Органічна продукція має попит серед споживачів у великих містах.
Темы: 88
Вітаю! Цікава тема. Я працюю в агрохімічній лабораторії та спостерігав позитивні зміни у ґрунтах, оброблених органічними добривами. Особливо ефективно використання компосту на основі гною великої рогатої худоби.
Що стосується вирощування зернових, то соя є гарним сидератом і покращує структуру ґрунту, але вона досить вимоглива до вологи. Які культури ви плануєте вирощувати?
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я вирощую соняшник вже багато років, і органічне землеробство для мене – це не просто мода, а необхідність. Але боротися з бур'янами дуже складно без гербіцидів.
Особливо важко видалити пирій повзучий! Що використовуєте ви?
Темы: 60
Присоединился: May 2014
Добре, що є така тема. Ми з чоловіком вже давно хочемо спробувати органічне землеробство на невеликій ділянці біля Львова.
Чи можна вирощувати картоплю без хімії? Які існують ефективні методи боротьби зі шкідниками?
Темы: 89
Я пропоную використовувати мульчування для боротьби з бур'янами. Солома, сіно або спеціальні органічні матеріали – відмінний спосіб зберегти вологу в ґрунті та зменшити кількість проростаючих насіння.
Також можна спробувати ручне видалення бур'янів або використання механічних пристроїв.