10-09-2019, 12:26 PM
Шановні колеги! Прошу вашої думки щодо застосування мінімального обробітку ґрунту на полях Херсонської області. Я працюю з кукурудзою та соняшником і помічаю значне покращення структури ґрунту після кількох років No-till технологій. Проте, виникають питання щодо накопичення органічних залишків на поверхні поля, що може призвести до проблем при посіві інших культур. Як ваші регіони вирішують це питання? Які методи застосовуєте для боротьби з бур'янами та шкідниками в No-till системах?
Ми використовуємо сівалки точного висіву, що дозволяє нам економити насіння і забезпечувати рівномірне розміщення рослин. Також ми проводимо аналіз ґрунту кожні два роки, щоб точно підбирати добрива та запобігати дефіциту поживних речовин. Чи використовуєте ви дрони для обстеження своїх посівів? Я чув про їхню ефективність у моніторингу стану рослин і своєчасного реагування на проблеми.
Буду радий отримати ваші поради та досвід!
Ми використовуємо сівалки точного висіву, що дозволяє нам економити насіння і забезпечувати рівномірне розміщення рослин. Також ми проводимо аналіз ґрунту кожні два роки, щоб точно підбирати добрива та запобігати дефіциту поживних речовин. Чи використовуєте ви дрони для обстеження своїх посівів? Я чув про їхню ефективність у моніторингу стану рослин і своєчасного реагування на проблеми.
Буду радий отримати ваші поради та досвід!