02-29-2016, 09:20 PM
Доброго дня, колеги-землероби! Хочу поділитися своїм досвідом вирощування озимого ріпаку на полях у Харківській області. Протягом останніх п'яти років ми спостерігаємо тенденцію до зменшення врожайності через нераціональну сівозміну та надмірне використання гербіцидів. Хочемо перейти до більш органічного підходу і шукаємо поради щодо оптимальної сівозміни для ріпаку, яка б враховувала як економічну вигоду, так і екологічні аспекти.
Основні культури в нашій ротації зараз: озима пшениця, кукурудза та соняшник. Які ваші рекомендації щодо включення інших культур у сівозміну для покращення здоров'я ґрунту та підвищення продуктивності ріпаку? Також цікавить думка щодо використання сидератів – чи є якісь конкретні культури, які особливо корисні після збору врожаю озимого ріпаку?
Основні культури в нашій ротації зараз: озима пшениця, кукурудза та соняшник. Які ваші рекомендації щодо включення інших культур у сівозміну для покращення здоров'я ґрунту та підвищення продуктивності ріпаку? Також цікавить думка щодо використання сидератів – чи є якісь конкретні культури, які особливо корисні після збору врожаю озимого ріпаку?