Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обсуждение перспектив выращивания хмеля Клон 18
Доброго дня, колеги! Планую розширити площу під хміль і розглядаю Клон 18. Сорт відомий своїм тонким ароматом та класичним профілем для лагерів. Цікавить думка досвідчених хмелярів: чи варто робити на нього ставку як на основу ароматики, чи краще подивитися у бік сучасних закордонних аналогів? Хто що скаже про його стійкість до хвороб у наших умовах?
Ответить
Вітаю! Як на мене, цей тип хмелю — це незмінна класика. Його профіль дуже близький до Жатецького, що для світлих елів просто ідеально. Але врахуйте, що чистокровний варіант знайти буває непросто.
Ответить
Николай Написал:Його профіль дуже близький до Жатецького, що для світлих елів просто ідеально.
Повністю згоден. Він дає ту саму благородну гіркоту. Втім, при вирощуванні таких гібридів головне — дотримуватися правильного режиму підв’язки, бо вегетація у них дуже активна.
Ответить
Підкажіть, а чи не занадто він примхливий щодо клімату? Я працював з аналогами з цієї групи, іноді виникали питання по врожайності у посушливі роки.
Ответить
Дякую за відгуки! Саме про стабільність врожаю я і переймаюся. Звісно, догляд потрібен будь-якому сорту, але хочеться мати надійний стандарт у структурі насаджень.
Ответить
Я пиво варю на таких сортах вже не перший рік. Ароматика у них дуже делікатна, головне не перетримати при зборі, бо втрачається оця трав'яна нотка. Для домашнього пивоваріння — чудовий варіант.
Ответить
Саме так, збір у правильний час вирішує все. Якщо встигнете зібрати на піку альфа-кислоти, результат вас приємно здивує. Сорт вартий уваги, якщо плануєте класичну лінійку пива.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 2 Гость(и)