Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Кто пробовал выращивать яблоню Росавка в центральных регионах?
Доброго дня, колеги! Планую оновити сад і дивлюся в бік сорту Росавка. Дуже приваблює опис щодо стійкості до парші та тривалого зберігання аж до травня. Чи є у когось досвід роботи з яблунями такого типу? Цікавить, як вони поводяться в умовах нашого клімату та чи дійсно крона сильно загущується, як пишуть у характеристиках?
Ответить
Вітаю! З подібними сильнорослими сортами завжди багато роботи з обрізкою. Якщо вчасно не прорідити, то всередину крони світло не потрапляє.
Ответить
Мені здається, це непоганий варіант для зимового споживання. Коллеги, щоб підщепа була правильно підібрана під ваші ґрунти.
Ответить
А як щодо смакових якостей? Більшість пізньозимових яблук з такою лежкістю часто мають трохи «картопляну» структуру м'якоті після нового року.
Ответить
Ось це питання про смак теж турбує. Взагалі, аналоги з такою ж зимостійкістю часто грішать жорсткою шкіркою.
Ответить
Виктор Написал:Більшість пізньозимових яблук з такою лежкістю часто мають трохи «картопляну» структуру м'якоті після нового року.
Це так, але якщо дати їм відлежатися в правильних умовах, то цукор стає більш вираженим.
Ответить
Я цікавився цим сортом. Коллеги, що стійкість до морозів у них на високому рівні, що для нашої смуги є критичним показником.
Ответить
Важливо ще враховувати запилювачі. Ви вже дивилися, які сорти будуть цвісти одночасно з ними?
Ответить
Для сильнорослої крони потрібно багато місця. Якщо у вас маленька ділянка, це може стати проблемою через пару років.
Ответить
Мені подобається, що плоди великі. Для зимового зберігання це зручніше, ніж дрібні яблука.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)