Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Криспина F1 для второго оборота в теплице
Коллеги, доброго дня. Планирую засадку теплицы на второй оборот, смотрю на гибриды корнишонного типа. Сейчас активно обсуждают Криспина F1, интересует ваше мнение именно по устойчивости к болезням в августе-сентябре. У кого был опыт работы с подобными белошипыми сортами в закрытом грунте? Сильно ли они капризны при перепадах температур?
Ответить
Брал похожие гибриды в прошлые годы. По устойчивости к мучнистой росе они обычно на высоте, но вот с ложной мучнистой росой в теплице нужно быть осторожнее, даже если селекция толерантна.
Ответить
Мне нравятся такие крупнобугорчатые, они и в засолке ведут себя достойно. Главное — правильно сформировать растение, чтобы не было загущения, тогда и проветривание будет нормальным.
Ответить
Використовував подібні огірки, цілком задоволений. Врожайність висока, особливо якщо на шпалері вирощувати. Коллеги, щоб коренева система була потужною, бо навантаження на кущ чимале.
Ответить
misha_1979 Написал:Головне, щоб коренева система була потужною
Згоден, без якісного живлення навіть самий врожайний сорт не витягне. А як щодо формування? Залишаєте всі зав'язі у вузлах чи нормуєте?
Ответить
Я ніколи не нормую, якщо рослина сама тягне — нехай буде. Але у таких гібридів часто буває багато зеленців, тому дивлюся по ситуації. Якщо бачу, що кущ «сідає», то частину прибираю.
Ответить
Дівчата та хлопці, а як вони по транспортабельності? Мені важливо, щоб огірок не втрачав вигляд після перевезення на ринок. Чи не стають плоди м'якими за спеки?
Ответить
Огірки такого типу зазвичай дуже щільні. З власного досвіду по аналогах скажу, що транспортабельність у них відмінна, головне вчасно знімати, щоб не переростали в пікулі.
Ответить
Підтримую. Якщо вчасно збирати, то жодних проблем. А хтось пробував їх на гідропоніці чи тільки ґрунт?
Ответить
Я тільки в ґрунті, для теплиці це оптимально. Але я бачила, як народ на торф'яних субстратах таке вирощує, результати цілком непогані виходять.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)