Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ржавчина на кукурузе в Полтаве: что делать?
День добрий. У мене в Полтавській області зараз 40 гектарів кукурудзи на зерно, роблять МТЗ. Бачу на листі коричневі плями з низького боку — схоже на ржавчину. Якісь поради? Чи треба одразу обробляти, чи краще почекати?
Ответить
Підтвердьте вид хвороби через лабораторне дослідження. Якщо ржавчина — потрібен фунгіцид за схеми, але терміновість залежить від стадії ураження.
Ответить
Добрий день, Петро! На вашем месте я бы сначала прислав фото листа и попросил агронома подтвердить диагноз перед покупкой фунгицида. Підкажіть, який це сорт і на якій стадії вегетації?
Ответить
Соседи, поделюсь опытом: не ждите массового появления спор, действуйте превентивно! Присылайте фото листа для уточнения сорта и стадии кукурузы перед покупкой фунгицида. Удачного урожая! ))
Ответить
sasha_71 Написал:Підтвердьте вид хвороби через лабораторне дослідження
Для прийняття рішення потрібна стадія вегетації та фазові спори. Без аналізу або фото симптому на етапі розлистування неможливо підібрати ефективний препарат, оскільки схема обробки залежить від поточної фази розвитку культури.
Ответить
Олег, у нас в Полтаві те саме бачив! Але без фото листа та стадії вегетації ніяк не пораджу препарат!!! Хвороба різна, а схема лікування сильно залежить від того, на якому листі з'явилися плями. Скиньте швидко фото, будь ласка...
Ответить
На вашому місці я б спершу скинув фото листя, щоб підтвердити діагноз, бо без стадії вегетації та локалізації плям важливо правильно обрати схему обробки.
Ответить
marketolog Написал:Присылайте фото листа для уточнения сорта и стадии кукурузы перед покупкой фунгицида
Ну, «не ждешь массового появления», а сам на форуме бегаешь с вопросом... Ну как обычно: сначала диагноз через агронома, потом уже схему. Скиньте хотя бы фазу развития, без этого любой совет будет пустой тратой денег и времени.
Ответить
Занесіть фазу вегетації та локалізацію симптомів на листі. Без підтвердження діагнозу через агронома вибір схеми обробки буде некоректним.
Ответить
Привіт, Петро! Я б радий поділитися досвідом, але без фото листа та фази вегетації ніяк не пораджу схему. Скиньте швидко малюнок і скажіть, на якому листі плями, щоб ми точно визначили ризик ураження.)))
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)