Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблемы с сушкой зерна на JD и логистикой
Добрый день. В кого є досвід із сушки зерна на комбайнах JD? У мене є одна машина, треба вивезти 150 тонн ячменю з Полтавської області, але сушилка довго працює і зерно повільно остуджується. Підкажіть, чи варто шукати додаткові транспортні рішення чи краще подбати про ремонт системи охолодження?
Ответить
Перевірте повітряне охолодження насіннєвого відділення та чистоту вентиляційних сіт. Якщо температура зерна висока, потрібен додатковий час для остигання, а не поспіх.
Ответить
Привет, Коля! )) Поделюсь опытом: а на какой машине сушишь и сколько лет ей? Возможно, вентилятор просто ослаб, или засорилась сетка. Пока не скажешь точно, сложно советовать дорабатывать транспорт.
Ответить
всім спасибі... Перевірив систему охолодження на моїй JD та чистоту сіток. Оказалось, вентилятор справно, але забитий пилом, і зерно довго не встигає остудитись після сушки. Тепер буду робити регулярну промивку перед кожним польовим сезоном.
Ответить
ceneroger Написал:Перевірте повітряне охолодження насіннєвого відділення та чистоту вентиляційних сіт. Якщо температура зерна висока, потрібен додатковий час для остигання, а не поспіх.

Сподіваюся, промивка допомогла! На вашому місці я б ще перевіряв зазор між лопатями вентилятора, іноді пил там накопичується й заважає потоку.
Ответить
Підмивка це добре, але нехай ветеран не підпорожнює. Якщо зазор між лопатями великий — потік повітря буде слабким. Перевір щільність колес вентилятора і чи немає тріщин у шасі.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)